Fred Dumas.
Fred Dumas. (Foto: Gijs Went.)

Lampenmaker Fred Dumas overleden op 86-jarige leeftijd

  Mensen

NAARDEN - Fred Dumas uit Naarden is overleden op 86-jarige leeftijd. Veel mensen zullen hem kennen als de lampenmaker van Artisans.

Fred Dumas kwam 46 jaar geleden in de vesting wonen in zijn geliefde St. Vitusstraat. Daar runde hij zijn metaalwerkplaats. Hij maakte onder andere zware smeedijzeren lantaarns.

Lantaarns
Hij werkte ook veel samen met de bekende ontwerper Jan des Bouvrie, die de lantaarns tekende en die Fred vervaardigde. Met Artisans kreeg hij ook landelijke bekendheid. Tot zijn 80ste heeft hij de zaak gehad met vier medewerkers. De jongste twee werknemers namen later het bedrijf over, dat ze hebben voortgezet op het industrieterrein.

Inspirerend
Fred werd getypeerd als een onsterfelijke optimist, een inspirerende man, markant, vrijgevochten en eigenwijs. Hij was ook betrokken bij de oprichting van podium deMess in de Vesting. Daar hield hij zich bezig met praktische zaken. Hij scoorde bijvoorbeeld een voordelige vloer en lette op de kosten bij de aanschaf van apparatuur.

St. Vitusstraat
Fred Dumas is 86 jaar geworden. Behalve door zijn familie en vrienden werd hij de laatste tijd ook ondersteund door de bewoners van de St. Vitusstraat. Hij laat vijf kinderen, 7 kleinkinderen en vele vrienden achter.

Meer berichten