Afbeelding
Foto: Politie Gooise Meren

Grote ‘vangst’ bij verkeerscontrole politie Gooise Meren

Politie & Justitie

GOOISE MEREN - De politie van Gooise Meren heeft afgelopen dinsdag samen met de collega’s uit Hilversum en Wijdemeren een verkeerscontrole gehouden.

Hierbij werd onder andere gecontroleerd op rijden onder invloed, de technische staat van het voertuig en gedragingen in het verkeer. Er stond ook een rollerbank klaar waarmee fatbikes en elektrische fietsen werden getest. Dat laatste is veelvuldig gedaan, meldt de politie. 

Het resultaat van de controle was een behoorlijke ‘vangst’: acht bestuurders die onder invloed van verdovende middelen reden, tien bestuurders die het rijbewijs niet bij zich hadden, twee bestuurders die reden zonder gordel, één fatbike die niet goedgekeurd was voor gebruik op de openbare weg, drie bestuurders hadden een mobiele telefoon in de hand tijdens het besturen van een voertuig, twee onverzekerde voertuigen en meerdere bekeuringen voor de technische staat van het voertuig die niet in orde was.

Politie: “Het blijft ons helaas verbazen dat van de vijftig afgenomen drugstesten er acht positief waren. De aankomende tijd blijven wij hier vaker op controleren. Deelname aan het verkeer onder invloed is absoluut niet wenselijk namen en gaat zeker niet samen.”

Uit de krant