Joyce is special guest van Boekhandel Los.
Joyce is special guest van Boekhandel Los. (Foto: Bob Awick)

Joyce van der Meijden presenteert haar nieuwste kinderboek mét schaakfeest

  Mensen

NAARDEN/ BUSSUM - Schrijfster Joyce van der Meijden presenteert trots het tweede boek uit haar kinderboekenserie Simon de Schaker. De lancering van Simon de Schaker - Oma's Schat is vanmiddag om 16.00 uur bij Boekhandel Los.

Het eerste boek van 'Simon de Schaker - Akelige Arnold' bleek een succesvol debuut. "Het is heel goed ontvangen en je hoeft niet van schaken te houden om het een leuk boek te vinden. Soms hoor ik dat kinderen ná het lezen van het boek zijn begonnen met schaken. Voor mij is dat wel de kers op de taart", lacht ze.

Avonturen
Ze legt in het kort waar de reeks over gaat. "Het gaat over Simon. Hij is een hele stoere jongen die goed kan voetballen en in de selectie zit, maar daarnaast ook heel goed kan schaken. Van zijn oom die Nederlands schaakkampioen is leert hij niets, maar van de oude schaakcomputer van zijn oma des te meer. Die computer blijkt briljant. Simon belandt in allerlei avonturen. Gelukkig trekt hij daarbij op met zijn stoere en avontuurlijke vriendin Nikki - die ik overigens heb vernoemd naar mijn eigen dochter."

Schaken op straat
Ter promotie van het nieuwe boek Simon de Schaker - Oma's Schat-  is vanmiddag om 16.00 uur een gezellige gebeurtenis bij de Bussumse Boekhandel Los. Buiten voor de winkel aan de Nassaulaan komt een enorm schaakkleed te liggen. Hier zullen de beste schakers van de KMS (Bussum) en de Minister Calsschool (Naarden) het tegen elkaar opnemen. Hun klasgenoten moedigen hen aan. Iedereen is welkom om te komen kijken. Joyce signeert ook haar nieuwste boek.

Meer berichten