Naarden presenteert zichzelf opnieuw als Fotostad.
Naarden presenteert zichzelf opnieuw als Fotostad. (Foto: Bob Awick)
Agendatip

Bekijk fantastische foto's en werk van Van Gogh tijdens FotoFestival Naarden

NAARDEN - Met 10 locaties, 51 fotografen, 200 vrijwilligers en 20.000 bezoekers zal FotoFestival Naarden weer een hoop reuring geven in de stad.

De hele Vesting is vanaf vandaag tot en met zondag 30 juni in de ban van fotografie. Het festival wordt elke twee jaar gehouden en trekt professionals uit de fotografie, studenten, amateurfotografen en een breed publiek van fotografie- en kunstliefhebbers.

Buitenbeentjes
Dit jaar is gekozen voor het thema 'Dutch Masters & Marvelous Misfits'. De misfits die hier getoond worden zijn grotere meesters dan waar ze erkenning voor krijgen – het zijn briljante buitenbeentjes. Het gaat om hele uiteenlopende groepen mensen; van de fans van Ajax tot mensen die uitgebuit worden en in een opvang verblijven. 

Van Gogh
Een grote trekker zal werk van de grote Dutch Master himself zijn - Vincent van Gogh. Zijn werk hangt in de Grote Kerk. Het betreft een schilderij en diverse tekeningen die uit een privé collectie afkomstig zijn en niet meer samen in een ruimte gezien zijn sinds 1966.

Off-festival
Tegelijkertijd wordt het off-festival gehouden: werk van jonge fotografen dat te zien is in winkels, restaurants, musea en andere locaties.

Door de hele stad
Het fotofestival wordt gehouden door de hele stad. In de Grote Kerk, in bastions, op de wallen en in oude gebouwen hangen de meest verrassende werken, geselecteerd door curatoren Koos Breukel (fotograaf) en Hedy van Erf (fotohistoricus en auteur). Het betreft werk van top-fotografen. Alle collecties die gepresenteerd worden zijn bedoeld om een gevoel op te roepen, het werk moet binnenkomen en heeft een rauw randje. De diversiteit is dit jaar enorm.

Programma
Er is een uitgebreid programma van rondleidingen, workshops, signeersessies en meet-and-greets met fotografen. Tijdens alle weekeinden worden er rondleidingen gegeven om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Kaartjes zijn te koop bij het het Festivalkantoor in de Utrechtse Poort aan het Ruijsdaelplein. Bij Podium deMess zijn diverse activiteiten rondom het festival.

Meer berichten