Bovenaanzicht faunapassage A1.
Bovenaanzicht faunapassage A1. Foto: provincie Noord-Holland

Meerkade bij faunapassage A1 vanaf dinsdag tien dagen lang dicht

Vervoer & Verkeer

MUIDERBERG - De Meerkade is van 2 tot 12 april ter hoogte van de faunapassage A1 Muiderberg gesloten. Fietsers en voetgangers kunnen veilig langs de werkzaamheden. Fietsers wordt wel verzocht om af te stappen en een stukje met de fiets aan de hand te lopen. Ander verkeer tussen Naarden en de Goog wordt omgeleid via de Naardervaart/Rijksweg.

Er wordt op deze plek al een paar weken gewerkt aan de nieuwe inrichting van de faunapassage. Tot nu toe kon verkeer de werkzaamheden prima passeren. Echter in deze periode worden de bermen verlaagd en wordt er een aantal faunatunnels onder de weg aangelegd. Ook wordt de weg gedeeltelijk verhoogd. Dit werk kan niet uitgevoerd worden met passerend verkeer.

Bij de verhoging worden borden geplaatst en er wordt groenkleurige asfaltering aangebracht om aan te geven dat hier wild kan passeren. De oversteekzone voor het wild in onderdeel van de verbindingsroute tussen het Naardermeer en IJmeer en zal naar verwachting gebruikt gaan worden door dieren als de ree, de otter en de ringslang.

Uit de krant