Afbeelding
Foto: PR

Innovatie Award vwo naar Goois Lyceum

Onderwijs & Wetenschap

BUSSUM - De eerste Randstad Noord Innovatie Award Technology and Innovation is gewonnen door leerlingen van het Goois Lyceum. Aan de wedstrijd deden alle technasiumscholen uit de regio Randstad Noord mee. Teams verzorgden een pitch en presenteerden vervolgens hun innovatie. 

Een vakjury reikte de award uit aan Mats Abspoel, Olivier Morsink, Rex van Oostrum en Rinse van Hamond. Dit team kwam als meest innovatieve vwo-team uit de bus. En daar bleef het niet bij, want vervolgens sleepten de scholieren ook de publieksprijs in de wacht.

Voor hun onderzoek ‘Felxibele Discus Cage’ ontwierpen de vier heren een flexibele tussenwervelschijf cage als opdracht voor neurochirurg dr. N. Moayeri van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Het ontwerp met flexibele tussenlaag tussen de titanium boven- en onderzijde en een baanbrekende nieuwe vormgeving, zorgt ervoor dat patiënten die bij een operatie deze cage geplaatst krijgen tussen de ruggenwervels veel meer flexibel zullen zijn dan met de tot nu toe gebruikte cages het geval is. Dit zal in de toekomst veel rugpatiënten een hogere kwaliteit van leven bieden. 

Met hun revolutionaire ontwerp beloven Mats, Olivier, Rex en Rinse niet alleen een flexibelere toekomst voor rugpatiënten, maar tonen ze ook aan dat Gooise Meren veelbelovende jonge innovators heeft.

Afbeelding

Uit de krant