Afbeelding
Foto: PR

HCAW zet zegereeks onverminderd voort

Sport

BUSSUM - De honkballers van HCAW lijken vooralsnog niet te stoppen. Afgelopen week boekten de Bussumers achtereenvolgens de zestiende, zeventiende en achttiende overwinning van het seizoen. Afgelopen donderdag werd het Haagse Storks met ruime cijfers verslagen: 1-12 (7 innings). 

Zaterdag kostte het de HCAW’ers wat meer moeite om de punten in eigen huis te houden: 3-2. Zondag was het verschil tussen beide ploegen weer wat groter: 0-6. Komende twee weken zijn twee hele belangrijke voor hoofdcoach Danny Rombley en zijn team. Achtereenvolgens staan er dan drie ontmoetingen met regerend landskampioen L&D Amsterdam en drie ontmoetingen met verliezend finalist Curaçao Neptunus op het programma. Beide teams hebben zich, net als HCAW, inmiddels verzekerd van plaatsing bij de Top-4 in de volgende ronde. 

Vervolgcompetitie

Na afgelopen weekeinde kan deelname aan de vervolgcompetitie Bovenste-4 (zoals de tweede ronde officieel heet) ook de Amsterdammers en Rotterdammers niet meer ontgaan. Komende twee weken zijn voor HCAW, en daarmee ook voor de concurrenten, zeer bepalend voor de uitgangspositie in de tweede ronde. De punten die HCAW, Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam in de onderlinge ontmoetingen halen worden namelijk meegenomen naar de tweede ronde. Dat geldt ook voor de punten die zijn behaald tegen het team dat uiteindelijk vierde wordt. Die beslissing valt pas in het laatste weekeinde van de eerste ronde als Twins Oosterhout en DSS/Kinheim elkaar drie keer treffen. Beide teams maken, als laatsten, nog aanspraak op de vierde plaats.

De twee zo belangrijke weken beginnen op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei) met een thuiswedstrijd, L&D Amsterdam komt dan naar de Rob Hoffmann Vallei. Vanwege Hemelvaartsdag begint deze wedstrijd al om 14.00 uur. Zaterdag treffen beide teams elkaar op Sportpark Ookmeer in Amsterdam. Zondag wordt het drieluik dan afgesloten met een wedstrijd in Bussum. Beide duels in het weekeinde beginnen eveneens om 14.00 uur.

Uit de krant

Logo
Afbeelding

Hét mediafestival van Nederland

Opening Dutch Media Week 2023: 'Media staan nog maar aan het beginpunt van een nieuw tijdperk'

regio 21 uur geleden
Logo
Afbeelding

Volgend jaar op 6 oktober

Anja Meester uit Muiden: 'Het was drukker dan vorig jaar en toen hadden we driehonderd bezoekers'

foto's gisteren
Afbeelding

MeeDoen Gooise Meren introduceert 'Café Uniek'

Maatschappelijk 2 okt., 12:14
Afbeelding

Pieter Jouke met try-out in Podium deMess

Kunst & cultuur 2 okt., 12:00
Logo
Afbeelding

KMRD-eremedaille voor redders

'Het jongetje lag op zijn buik en was buiten bewustzijn'

Mensen 2 okt., 10:41
Afbeelding

'Bijzondere Gooise vrouwen' is thema voor straatnamen in nieuwe wijk Crailo

Buurt & wijk 2 okt., 10:00
Afbeelding

Nieuwe buurman blijkt oplichter; 50 euro armer

112 2 okt., 09:19
Logo
Afbeelding

Waarvan de man het drietal kende, is nog niet duidelijk

Man (23) pleegt ontucht met drie minderjarige jongens uit Bussum

Politie & justitie 2 okt., 07:00