Afbeelding
Foto: PR

Play-Offs: HCAW neemt de leiding

Sport

BUSSUM - De honkballers van HCAW hebben goede zaken gedaan in het openingsweekeinde van de Play-Offs, de halve finale in de strijd om het landskampioenschap. Na drie wedstrijden leiden de Bussumers de serie met 2-1.

Was het donderdagavond nog L&D Amsterdam dat uiteindelijk de overwinning naar zich toe trok (6-5), in het weekeinde was het de beurt aan HCAW. In een wedstrijd die tot op het laatste moment spannend bleef, trok HCAW zaterdag de stand in de serie gelijk: 1-1. Hoewel de eindstand van de wedstrijd (10-1) anders doet vermoeden was zaterdag HCAW tot diep in de wedstrijd niet zeker van de zege. Op meerdere momenten had L&D Amsterdam namelijk de mogelijkheid om de wedstrijd te kantelen. HCAW-werper Lars Huijer was echter heer en meester op de heuvel en ook de relievers deden goed hun werk. Aan slag wist HCAW meermaals te profiteren van slordig veldwerk aan Amsterdamse zijde waardoor HCAW na negen innings aan het langste eind trok.

Heer en meester

Ondanks dat de Amsterdammers zondag in de eerste inning de score openden (1-0) gingen de Bussumers door op de weg die ze een dag eerder hadden ingeslagen. De Amsterdammers werden onder druk gezet en zelf gaven de Bussumers weinig weg. Ook werper Jim Ploeger was heer en meester op de heuvel. Na zeven volledige innings werd hij afgelost door reliever Nick Keur die het karwei goed afmaakte. In de tweede inning had HCAW de leiding in de wedstrijd al overgenomen: 1-2. Drie innings later lukte het de ploeg van hoofdcoach Roy Berrevoets echt om een gaatje te slaan: 1-6. Die voorsprong gaven de Bussumse honkballers niet meer uit handen. Uiteindelijk stapten ze met een 1-7 overwinning van het veld.

Wachtkamer

Na deze drie spannende ontmoetingen moeten beide ploegen twee weken plaatsnemen in de wachtkamer alvorens de beslissing in de Play-Offs valt. Vanwege het Europees Kampioenschap, waar het Nederlands Team aan deelneemt, staat wedstrijd vier van de Play-Offs pas gepland op zaterdag 25 september. In een thuiswedstrijd mag HCAW de winst in de Play-Offs dan proberen veilig te te stellen. Lukt dat niet dan volgt er een dag later (zondag 26 september) in Amsterdam een allesbeslissende herkansing. In het laatste weekeinde van september valt niet alleen de beslissing over wie van beide ploegen de Holland Series, de finale om het landskampioenschap, haalt. Ook strijden L&D Amsterdam en HCAW in dat weekeinde om het tweede EuropaCup-ticket. Curaçao Neptunus, dat zich door Twins Oosterhout drie keer te verslaan, al zeker weet van deelname aan de Holland Series stelde eerder ook deelname aan het EuropaCup toernooi van 2022 veilig. Dat deden de Rotterdammers door beslag te leggen op de eerste plaats in de reguliere competitie.

Uit de krant

Afbeelding

Wargames in Het Nederlands Vestingmuseum. Speel je mee?

Kunst & cultuur 22 sep., 09:11
Logo
Afbeelding

Excuses aan agent verzachten straf niet

Dronken Bussumer (37) moet na dollemansrit vier maanden 'brommen'; rechtbank overruled OM

Politie & justitie 22 sep., 09:00
Logo
Afbeelding

Strafzaak lag acht jaar (!) op de plank

Taakstraf van 100 uur voor Bussumer (62); hij verhuurde pand als hennepkwekerij

Politie & justitie 21 sep., 16:12
Logo
Afbeelding

Ondernemersvereniging 'zeer teleurgesteld'

College trekt stekker uit Gooise Meren Marketing; Stichting laat op inhoud steken vallen

Politiek 21 sep., 13:00
Afbeelding

Beleef de Xperience Days op 7 en 8 oktober op het Media Park

EvenementenNieuws 21 sep., 11:30
Logo
Afbeelding

Transformers Autobot steekt kinderen hart onder de riem

Levensgrote Bumblebee spreekt Djenna moed in: 'Hij heeft mij laten inzien dat ik het gewoon kan'

Mensen 21 sep., 10:00
Afbeelding

Veel vacatures sinds corona

Groot tekort aan buschauffeurs, kappers en reisbureaumedewerkers in 't Gooi

Bedrijven 21 sep., 09:30
Afbeelding

Tindal-kamermuziekseizoen met veel jong talent en gerenommeerde musici

Kunst & cultuur 21 sep., 09:00