Een van de organisatoren, Saskia Bult.
Een van de organisatoren, Saskia Bult. Foto: Carolien Kerstens

Een verborgen kunstenaarsparadijs in Bussum

De gemeente Gooise Meren zit vol met leuke winkels, bezienswaardigheden en natuurschoon. Iedere week pikt de redactie een speciaal plekje uit een van de gemeente om zeker niet te missen. Vandaag is dat het verborgen kunstenaarsparadijs aan de Vliegdenweg 11 - 15 in de Bussumse villawijk Het Spiegel.

Al jarenlang huizen ongeveer dertig kunstenaars op dit wat achteraf gelegen straatje in Het Spiegel. Sommige zitten er al twintig jaar, andere net een paar maanden. Het makkelijkste kom je er op de fiets, en dan een beetje zigzaggend via de omringende straten. Op de Vliegdenweg zitten fotografen, schilders, tekenaars, beeldhouwers en muzikanten, maar ook een architect en een meubelmaker.

Art Weekend
Een mooie gelegenheid om daar eens een kijkje te nemen is tijdens het Art Weekend op 12 en 13 december, een jaarlijks terugkerend evenement. Dan openen tussen 14.00 en 18.00 uur zeker vijftien kunstenaars de deuren van hun atelier. Een van de organisatoren, Saskia Bult, zit er sinds augustus van dit jaar. "Het is echt zo'n diverse club kunstenaars die hier zit, heel bijzonder en dat is eigenlijk nog veel te onbekend in Bussum en omgeving", laat ze weten. Tijdens het Art Weekend is er livemuziek en zijn er ook hapjes en drankjes. Een overzicht van de deelnemende kunstenaars is te vinden op www.verborgenkunstenaarsparadijs.wordpress.com.

Werk van José 't Rood.