Er komen elk jaar meer mensen naar Bussum Cultureel.
Er komen elk jaar meer mensen naar Bussum Cultureel. Foto: Bob Awick

Bussum Cultureel wordt groot feest

BUSSUM - Het moet komend weekend een groot feest worden waar heel Bussum weer op afkomt: Bussum Cultureel staat weer voor de deur.

door Sjoerd Stoop

Hoewel het feest na eerdere succesvolle jaren al op de kaart staat, wordt het komend weekend toch een heel avontuur voor de mensen achter het feest. Bussum Cultureel wordt veel grootser dan voorheen. "We hebben er heel veel werk aan gehad, maar het is een heel leuk programma geworden", zegt Mirjam Smets namens Bussum Cultureel.

Wat staat ons komend weekend te wachten?
"We starten overmorgen zoals elk jaar met de openluchtbioscoop. Daar kwamen de laatste keer 500 mensen op af en we verwachten dat het nu ook weer erg druk wordt. Zaterdag en zondag hebben we een bomvol programma met van alles en nog wat. Zaterdag hebben we optredens op meerdere plekken. We trappen af met een optreden van de bekende zanger Niels Geusebroek, maar daarnaast hebben we nog heel veel andere leuke en ook lokale bands. Daarnaast hebben we nog veel meer kunst en cultuur. Zondag hebben we een kunstmarkt en weer een bruggenconcert. Kortom: echt van alles. Voor jong en oud."

Ben je tevreden over het programma?
"Meer dan tevreden zelfs. We hebben er met twaalf man een half jaar lang heel erg hard aan gewerkt. We hadden jaren geleden het plan om een feestje te organiseren. Een feestje waar heel Bussum samenkomt. En het wordt nu nog groter dan de afgelopen jaren het geval was."

Merk je dat Bussum warm loopt voor Bussum Cultureel?
"Dat gevoel hebben we wel. De afgelopen jaren kwamen er al steeds meer bezoekers. Maar je merkt het ook aan hoe mensen met ons meewerken. Veel ondernemers hebben straks een kraampje voor hun deur staan, maar hebben daar geen enkel probleem mee en werken heel goed mee. Daarnaast merken we het ook aan de deelnemers. Bandjes vragen ons of ze mogen komen optreden, een goed teken. Je merkt dat het evenement steeds meer op de kaart staat als hét feest van Bussum."

'Je merkt dat het evenement steeds meer op de kaart staat'

Waarom moeten mensen komend weekend vooral komen?
"Laat je vooral verrassen door al het culturele dat Bussum te bieden heeft. Je komt bekenden tegen en je kunt onder het genot van een hapje en een drankje van de vele optredens genieten. Als het weer tegenvalt: we hebben veel overdekt, dus dat komt wel goed."