Bellefleur opent voor het eerst weer de deuren.
Bellefleur opent voor het eerst weer de deuren. Foto: Bob Awick

woensdag 12 augustus

Zomerse lunch

Zomerse lunch voor senioren in Centrum Uit-Wijk aan de Dr.Schaepmanlaan 10 tussen 12.00 en 14.00 uur. Deelname kost € 5,-. Opgeven via skuperus@versawelzijn.nl.

donderdag 13 augustus

Orgelconcert

Orgelconcert in de Grote Kerk, Naarden. Door Herman van Vliet. Het programma bestaat uit werken van o.m. J. Rheinberger, C. Saint-Saëns, C.M. Widor en van de concertgever zelf. Aanvang 20.15 uur. Toegang: € 7,50 en € 6,—(C.J.P. en 65+).

vrijdag 14 augustus

Stuntdag

Stuntdag rond Sportcentrum De Lunet in Naarden. Op het programma: 13.30 skaten en stuntsteppen, 13.30 tot 16.00 suppen in het zwembad, 17.45 tot 19.30 longboarden in de sporthal. Er zullen diverse clinics en workshops op het gebied van skaten, suppen en longboarden worden georganiseerd. De deelname is gratis. Suppen is vanaf 6 jaar.

Broodje Plus

‘Ruimte’ serveert weer Broodje+ aan de Brinklaan 36a, Bussum, rechts naast de Koepelkerk. Inloop vanaf 17.30 uur met koffie/thee. Van 18.15 tot 19.15 uur bent u welkom voor een broodmaaltijd, met soep en een snack.

Goed Gesprek

‘Ruimte’ houdt aan de Brinklaan 36a, Bussum, naast de Koepelkerk een goed gesprek over de Bijbel. Aanvang 19.30 uur.

zaterdag 15 augustus

Garage verkoop

Aan de Iepenlaan wordt tussen 14.00 en 16.00 uur weer een garageverkoop gehouden. Er wordt van alles verkocht, de opbrengst gaat naar de bewoners van de Iepenflat en de aanleunwoningen van De Zandzee.

zondag 16 augustus

Stadswandeling

Stadswandeling door Naarden-Vesting. Geschiedenis en cultuur opsnuiven. De gidsen van de Vereniging Vestingstad nemen u mee op een interessante wandeling door de stad. Vertrek: 12.30 uur van de Utrechtse Poort aan het Ruisdaelplein in Naarden. De wandeling duurt ongeveer 5 kwartier. Kaarten verkrijgbaar vanaf 12.15 uur bij de Utrechtse Poort. Kosten: volwassenen € 3,- en kinderen vanaf 12 jaar € 2,-.

Festival Zomer vol Verhalen

Deze zomer strijkt het festival Zomer vol Verhalen neer in het Nederlands Vestingmuseum in Naarden. Een uniek verhalenfestijn voor de hele familie. Ademloos luisteren naar meeslepende stemmen, met de ogen dicht wegdromen in een nieuw avontuur, stiekem zuchten of glimlachen en tussen de voordrachten door genieten van de natuur. De verhalen worden voorgedragen door topvertellers uit Nederland en België. Een kaartje voor Zomer vol Verhalen kost € 5,- reserveren kan op www.zomervolverhalen.nl en www.forten.nl.

zondag 16 augustus

Orgelconcerten

Sander Wassink (historicus) zal vertellen over de wonderlijke geschiedenis van het Steinmeyer-orgel in de Koepelkerk (hoe het -op weg naar Nederland- bijna in beslag werd genomen door de Fransen die het Ruhrgebied bezetten). Simon Stelling (organist) maakt vervolgens een muzikale reis door Europa en laat alle bijzondere klanken van het orgel horen.

donderdag 20 augustus

Opening Bellefleur

Bellefleur houdt een feestelijke start van het nieuwe seizoen. Tijdens de opening ligt het nieuwe activiteitenbulletin klaar en wordt er een hapje en een drankje geserveerd. Aanvang 15.00 uur.

vrijdag 21 augustus

Bustocht

Vanaf De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 is er een dagtocht kamelenmelkerij en Breda met lunch. Vertrek: 08.30 uur. Kosten € 46,-. Thuiskomst: ca. 17.30 uur. U kunt zich uiterlijk 5 dagen voor vertrek opgeven bij Eva Kooiman op 035-6939695.

Healing

Iedere derde vrijdag van de maand, een Healing Satsang Night in de praktijkruimte van CB Coaching aan de Hamerstraat 98, Bussum. De Healing Satsang Night is een bijeenkomst voor mensen die hulp kunnen gebruiken op emotioneel of spiritueel vlak, behoefte hebben aan meer verbinding en menselijkheid.

zaterdag 22 augustus

ZomerLIV!

LIV! Levenscoaching organiseert ZomerLIV! Over minder stress en meer flow. Van 13.30 tot 17.30 uur bij Het Centrum voor Gezond Zijn, Karel Doormanlaan 44, Bussum. Kosten: 24 euro. Aanmelden vóór 15 augustus via info@livlevenscoaching.nl.

zondag 23 augustus

Soosmiddag

De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 houdt weer een soosmiddag voor jong en oud. Het motto is om er met elkaar een gezellige middag van te maken. Dat kan door het bespelen van een muziekinstrument (piano aanwezig), het voordragen van een gedicht, een mop of leuke anekdote, gezellig met elkaar kletsen of een spelletje doen. Aanvang 14.30 uur. De entree is gratis.

Orgelconcert

Toon Hagen speelt Simeon ten Holt’s beroemde Canto Ostinato in de Koepelkerk. Dit is een van de meest uitgevoerde en meest fascinerende Nederlandse composities: betoverend en bezwelmend. Zeventig minuten lang wordt de luisteraar meegesleept. Entree 10 euro. Kaarten via orgelkoepelkerk.nl.

Concert

Ensembles van jonge professionele musici die deelnemen aan de masterclasses van het festival van de Zeister Muziekdagen treden op in de Tindalvilla aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg. Aanvang 20.30 uur. Kaarten te koop op www.tindalvilla.nl.

dinsdag 25 augustus

Bustocht

De Schakel houdt weer een bustocht. Deze keer naar Haaksbergen, vanwaar er met een stoomtrein naar Boekelo wordt gereden. In Haaksbergen wordt koffie en thee gedronken, onderweg wordt ook geluncht. Vertrek vanaf 8.30 uur vanaf Plus Keverdijk. Aanmelden op 035-6949312. Kosten € 55,-.

vrijdag 28 augustus

Broodje Plus

‘Ruimte’ serveert weer Broodje+ aan de Brinklaan 36a, Bussum, rechts naast de Koepelkerk. Inloop vanaf 17.30 uur met koffie/thee. Van 18.15 tot 19.15 uur bent u welkom voor een broodmaaltijd, met soep en een snack.

Goed Gesprek

‘Ruimte’ houdt aan de Brinklaan 36a, Bussum, naast de Koepelkerk een goed gesprek over de Bijbel. Aanvang 19.30 uur.