Afbeelding

Philip Tulleken, 44

Bussumer 2011, geboren in Naarden
Headhunter van beroep

Trekt de markt een beetje aan?
"Ik begeef me vooral op de juridische markt en die trekt wel weer aan."

Veel talent in Bussum en omgeving?
"De meeste van mijn opdrachtgevers vragen mij te voorzien in de behoefte aan mensen met meer dan 5 jaar werkervaring. De talenten in deze leeftijdscategorie wonen nog niet allemaal in Bussum en omstreken, tenzij Utrecht en Amsterdam tot de omstreken van Bussum behoren."

In september word je officieel benoemd tot voorzitter van Vrienden van het Spiegel. Zin in? En vooral hard werken of leuk?
"Daar heb ik erg veel zin in. Het is de buurt waar ik nu 4 jaar woon en vroeger op weg naar school, hockey of tennis altijd door heen fietste. Dan is het vooral leuk en volgens mij niet zo hard werken om je met de zaken die dit deel van Bussum aangaan bezig te houden."

Wat is er zo bijzonder aan het Spiegel?
"Bijzonder vind ik dat er volgens mij geen straat recht loopt in het Spiegel. De legende die ik al jaren hoor is dat je in de oorlog veilig was voor de bezetter als je het Spiegel haalde. Daarnaast vind ik de diversiteit aan architectuur van de huizen erg bijzonder."

Je mag een dag Burgemeester zijn, wat zou je doen?
"Een terrasvergunning aan Café Goesting verstrekken en de naam Gooise Meren voor de fusiegemeente laten heroverwegen."

Voor wie heb je veel bewondering?
"Voor mijn eigen vrouw Vanessa, die er elke dag voor zorgt dat het leuk thuiskomen is."

Eigenschap waar je trots op bent?
"Niet enorm trots op een specifieke eigenschap, maar ik geloof wel dat ik een goede verbinder ben en dat ik mensen kan amuseren en enthousiasmeren."

Grote droom?
"Meer met mijn 44 jaar oude Mercedes door Europa toeren."