Sfeerimpressie 'Lommerrijkelaan', in de nieuwe wijk
Sfeerimpressie 'Lommerrijkelaan', in de nieuwe wijk

Eerste plannen Bloemendalerpolder ter inzage

MUIDEN - De nieuwste plannen voor de Bloemendalerpolder worden volgende week gepresenteerd. Donderdag 12 juni is er een inloopavond voor Muiders.

Volgende week donderdag worden voorontwerpen van het bestemmingsplan, het landschapsontwikkelingsplan en het beeldkwaliteitsplan door de gemeenten Muiden en Weesp ter inzage gelegd.

Deze documenten zijn de handvatten voor het nieuwbouwplan in de polder tussen Weesp en Muiden. In de plannen wordt uiteengezet wat Muiders kunnen verwachten van het kwaliteitsniveau, zowel van de huizen als van het geplande recreatiegebied. De plannen geven ook aan hoe het landschap zich rondom de woonwijk zou kunnen ontwikkelen. In de polder moeten uiteindelijk 2750 huizen komen.
De inloopavond voor Muiders is 12 juni in de Kazerne vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur, 20.00 uur en 20.30 uur is er steeds een korte presentatie van het voorontwerpbestemmingsplan. Ook zijn er medewerkers van de gemeente Muiden aanwezig die bezoekers nader informeren over de mogelijkheden van inspraak.