Afbeelding

Niels Brinkman

Roeier
Geboren en getogen Naarder

Hoe ziet jouw dag er uit?
"Die zitten vaak heel simpel in elkaar: slapen, eten, trainen, huiswerk. Ik train elke dag in Amsterdam, behalve op woensdag. Door de slopende trainingen ga ik meestal vroeg naar bed. Daarnaast doe ik het gymnasium op het Willem de Zwijger. Als ik niet roei in mijn vrije tijd, ben ik vooral bezig met huiswerk."

Hoe lang roei je al?
"Sinds mijn tiende. Nadat ik gestopt was met hockey stelde mijn vader voor om eens een proefles roeien te doen. Ondanks dat ik toen omsloeg en in het water belandde, vond ik het ontzettend leuk. Sindsdien is het steeds 'erger' geworden."

Boordroeien of scullen?
"Boordroeien, dat is namelijk net wat moeilijker dan scullen. Omdat je slechts één riem hebt, is het samenspel om de boot goed recht te houden veel belangrijker."

Stel dat je één dag burgemeester van Naarden zou zijn, wat zou je dan doen?
"De straat voor ons huis opnieuw openbreken en er iets mooiers van maken. Er is nu veel te weinig parkeerruimte, de bomen zijn weg, de stoepen zijn te hoog en verkeer kan elkaar niet passeren zonder achteruit de straat uit te rijden. Ik zou de inwoners vragen naar hun wensen en het opnieuw laten aanleggen op een manier dat de inwoners blij zijn."

Met wie zou je nog wel eens een ontmoeting willen hebben?
"Met roeier James Cracknell. Die man kan zo ontzettend diep gaan en pijn leiden om zijn doel te bereiken, daar heb ik ontzettend veel respect voor."

Welke poster hing er boven je bed?
"Geen. Maar ik heb een hertenkop met gewei boven mijn bed. Deze heb ik namelijk geërfd van mijn opa omdat ik 'm toen ik klein was altijd zo mooi vond."

Waar zullen we eens op proosten?
"Op een gelukkig nieuwjaar!"