Afbeelding
Foto: Bob Awick

Thomas Schaap

Voorzitter Vereniging Mooi Rembrandt
Naarder sinds 2008

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben bezig het opstarten van een bedrijf. Een heel spannende en uitdagende periode."

Gaat er nog gebouwd worden op het Storkterrein?
"Helaas denk ik van wel. Ik zie natuurlijk graag dat het huidige speelveld behouden blijft, en de buurt zo rustig en groen blijft als hij nu is. Als het er dan toch komt, dan is de uni-locatie van de Godelindeschool een mooie pleister op de wonde."

Wat kan er anders in Naarden wat jou betreft?
"De gemeente zou meer moeten luisteren dan zenden. Bewoners kunnen een goede bijdrage leveren aan het beleid. In eerste aanleg is het goed mis gegaan met het Storkproject, de Keverdijk en het parkeren in de Vesting. Je ziet dat als de gemeente luistert, de oplossingen vanzelf komen."

Wat moet er voor jou onder de kerstboom liggen?
"Een klant voor ons nieuwe bedrijf."

Wat zou je doen als je één dag burgemeester van Naarden zou zijn?
"De projecten Stork en Amersfoortsestraatweg samenvoegen en beginnen met een 'ambitiedocument'. De gemeente pakt al deze projecten ten onrechte geïsoleerd aan. Hiermee ontneem je jezelf de mogelijkheid om creatief om te gaan met de ruimte."

Met wie zou je nog wel eens een ontmoeting willen hebben?
"Met Jimmy Spithill, winnaar van de America's Cup, de allerhoogste prijs in wedstrijdzeilen. Hij heeft een 8-1 achterstand omgezet in 8-9 winst. Grandioos. De ultieme comeback in sport."

Waar kunnen we jou 's nachts voor wakker maken?
"Borrel met mijn vrouw of goede vrienden, hockeywedstrijd van de jongens en dochterlief op haar nieuwe roze Hello Kitty-fiets."

Waar zullen we eens op proosten?
"Op een mooi Rembrandtpark!"