Afbeelding
Foto:

Lucia de Groot

Geboren en getogen Naardense
Trompettist

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik werk alweer 12,5 jaar bij aannemer Henk de Boer in 's-Graveland. Met mijn opleiding metaalbewerking en een groot rijbewijs ben ik daar van alle markten thuis. Op andere dagen begeleid ik bij muziekvendel Nardinc de blokfluitgroep en JONG (Jeugd Orkest Next Generation). Zelf speel ik trompet en schaats ik elke week op de Jaap Edenbaan in Amsterdam."

Wat heb je met Naarden?
"Heel veel. Naarden heeft prachtige natuur, is een vestingstad met lekker veel evenementen en heeft een actief verenigingsleven."

Heb je ook een levensmotto?
"Vecht voor je dromen en haal het beste uit jezelf."

Wat weten de mensen niet van je?
"Dat ik eind januari 2015 de alternatieve Elfstedentocht ga schaatsen op de Weissensee. Met deze actie hoop ik veel geld op te halen zodat we met onze club Nardinc nog meer jeugd kunnen laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken."

Welke poster hing er vroeger boven je bed?
"Die van mijn zussen. We sliepen met zijn drieën op een kamer en ik ben de jongste, dus voor mijn poster was geen plek meer."

Wat zou je doen als je één dag burgemeester van Naarden was?
"Opdracht geven om het verenigingsgebouw van Nardinc te laten renoveren. Dit is hard nodig en het drukt enorm op de begroting, waardoor het muziekonderwijs voor de jeugd in de knel komt."

Met wie zou je nog wel eens een goed gesprek willen hebben?
"Met Erben Wennemars over schaatsen. Dat zou lekker helpen om mijn sponsoractie meer aandacht te geven bij het grote publiek."

Waar zullen we eens op proosten?
"Op een mooie ouderwetse sinterklaasintocht met veel livemuziek en gezelligheid."