In Bosch van Bredius zijn appartementen te koop.
In Bosch van Bredius zijn appartementen te koop. Foto: Bob Awick

Open dagen bij Residence 'Bosch van Bredius'

NAARDEN - Residence 'Bosch van Bredius' houdt binnenkort open dagen om potentiƫle huurders en kopers te informeren. Voorzitter van het bestuur Rob Vroom vertelt wat dit precies inhoudt.

Waarom hebben jullie open dagen?
"Van de 76 appartementen staan er nu een stuk of 15 leeg."

Wat houdt dat in, wonen in een residence?
"De bewoners wonen op zichzelf, maar we bieden wel een hoog serviceniveau. Zo hebben we een gemeenschappelijke ruimte waar we allerlei activiteiten hebben. Dat loopt uiteen van een koffieochtend tot sport-en-spelactiviteiten. Er zijn vier mensen in dienst die bij allerlei zaken kunnen helpen. Denk daarbij aan technische problemen, maar ook de tuin wordt onderhouden en we hebben een receptioniste en een locatiemanager."

Bieden jullie ook zorg?
"Nee. In het verleden werd er wel zorg geleverd, maar dat is nu niet meer zo. De mensen wonen hier zelfstandig, zonder zorgaspect."

Wat voor bewoners wonen er?
"Singles, echtparen, noem het maar op. Het gaat om ongeveer 100 mensen. De gemiddelde leeftijd is rond de 75 jaar oud. Het is hier exclusief resideren in een prachtige omgeving met gelijkgestemden. Je zit hier vrij en groen en er zijn winkels in de buurt."

Wanneer zijn de open dagen?
"Iedere laatste zaterdag van de maand. Het gaat om 6 open dagen van 10.00 tot 13.00 uur. Alleen in december zijn we niet open. Het adres is Amersfoortsestraatweg 9 in Naarden."