Veel vertrouwen en goed spel leverde RC 't Gooi een zege op.
Veel vertrouwen en goed spel leverde RC 't Gooi een zege op. Foto: RC 't Gooi

Rugbyers doen goede zaken

NAARDEN - Op jacht naar deelname aan de kampioensgroep over een paar weken hebben de rugbyers van RC 't Gooi afgelopen weekend goede zaken gedaan. De Naarders waren afgelopen week met 14-6 te sterk voor RC Eemland.

RC Eemland doet het de laatste weken goed. Daarom was voor RC 't Gooi al snel duidelijk dat ze tot het gaatje moesten gaan voor een goed resultaat.

Na een goede trainingsweek waar duidelijke afspraken zijn gemaakt om de kracht van 't Gooi zo goed mogelijk te gebruiken, was er veel vertrouwen in het team. Vanaf de aftrap was het ook meteen duidelijk dat de gewenste scherpte er was. RC Eemland werd de hele eerste helft teruggedrongen naar hun eigen helft en meer dan af en toe de bal terugschoppen naar 't Gooi kon RC Eemland niet doen. Door het slechte weer vielen er regelmatig ballen op de grond en dit speelde de Naarders in de kaart. RC 't Gooi heeft een ijzersterk pack en wist dit ook goed te benutten in de scrum. Vlak bij de tryline kregen de Naarders de kans om te scoren vanaf een scrum, maar een een speler van Eemland dook illegaal op de bal. Dit werd goed opgepikt door de scheidsrechter die richting de palen liep en een straftry gaf. Hierdoor stonden de eerste punten voor RC 't Gooi op het bord. Hoewel RC 't Gooi bleef aandringen wisten ze geen punten meer te scoren en zo gingen de Naarders met 7-0 de kleedkamer in bij rust. De tweede helft gaf eenzelfde beeld als de eerste helft. RC 't Gooi speelde al het rugby en deed dit voornamelijk op de helft van de tegenstander. Af en toe probeerde RC Eemland wel uit te breken, maar elke poging werd keer op keer op tijd gestopt. Op twee penaltykicks na, die feilloos werden benut door een zeer goede goalkicker, is RC 't Gooi dan ook nooit in de problemen gekomen. RC 't Gooi wist in de tweede helft nog wel een keer de tryline te vinden. Na wederom een sterke scrum bediende de uitstekende scrumhalf Benjamin Stafford de nieuwe flyhalf Kyle Beakey: hij gleed door de verdediging heen en wist onder de palen te scoren. De conversie die toen volgde werd net zoals bij de eerste try eenvoudig benut door Davey Harrold. Zo stond er na 80 minuten een dik verdiende 14-6 winst op het scorebord voor RC 't Gooi.