De line-up voor de wedstrijd tegen Weesp.
De line-up voor de wedstrijd tegen Weesp.

Dames HCN verslaan Weesp

NAARDEN - De dames van HC Naarden hebben dit weekend nipt gewonnen in de streekderby tegen Weesp. In eigen huis werd Weesp met 2-1 verslagen.

Naarden begon sterk aan de wedstrijd. Het elftal stond goed en creëerde al snel kansen. In de achtste minuut wist Dees Pellens als eerste het net te vinden door een rebound vanuit de strafcorner. Naarden bleef aanvallen en creëerde een groot aantal strafcorners, deze werden echter uitgelopen of gekeerd door de keepster.

Ook wist Naarden na een perfect uitgespeelde aanval, opgezet door Lisanne de Lange met een scherpe assist op Marieke de Jong bij de tweede paal, de doellijn net niet te passeren. Naarden liep niet uit en daarom rook Weesp haar kans op een aansluiting. Deze viel uiteindelijk door een doorschietende bal die er in werd getipt vanaf de strafbalstip (1-1).

Na rust knokte Naarden hard om weer de leiding te nemen. Na opnieuw vele corners en passes voor de goal langs lukte het de dames maar niet om uit te lopen. Het laatste kwartier was daarom erg chaotisch. Het spel ging op en neer en Weesp kreeg nog een grote kans, maar deze draaide op niets uit.

Het leek een gelijkspel te gaan worden totdat Naarden net voor het fluitsignaal een strafcorner kreeg. Paloma van Rijswijk schoot een gedoseerd backhandschot op de keep, waarna Lisanne de Lange vanuit de rebound de bal het goal in wist te pushen.

Derde plek
Naarden hield daarmee toch de punten in eigen huis en staat daarmee nu derde onder Bennebroek en VVV.

Voor komend weekend staan er geen duels op het programma voor de hockeysters van HC Naarden. Een week later wacht de volgende horde voor de Naarder ploeg. Dan wacht Woerden.