Paul Revier: de zaak leent zich goed voor optredens.
Paul Revier: de zaak leent zich goed voor optredens. Foto: Bob Awick

Limes Live: podium voor artiesten uit omgeving

NAARDEN - Zondagmiddag borrelen en luisteren naar Cabaret Dubbelfout, klassiek of een band. Het kan vanaf nu bij Limes. Het restaurant aan de Cattenhagestraat komt deze maand met 'Limes Live'. De komende tijd treden er maandelijks artiesten uit de omgeving op. Eigenaar Paul Revier (58) vertelt.

'Limes Live', leg uit.
"Samen met Aya de Lange en Floris Siemer van het festival Naarden uit de Kunst willen we in Limes een podium bieden aan artiesten uit de buurt. Een zondagmiddag uit met lekker eten, drinken en entertainment. Het genre staat niet vast: jazz, cabaret, pop, rock. Het kan van alles zijn. Voor de eerste drie maanden hebben we drie acts die zichzelf al bewezen hebben. Het zijn twee succesnummers van de eerste editie van Naarden uit de Kunst: mezzosopraan Karin Brunt die begeleid wordt door haar man Arnold van Dongen en de Goois-Amsterdamse formatie The Joyr!ders. Die band speelt van alles: pop, funk, folk en soul. Het programma wordt aangevuld met het Naardense cabaretduo Dubbelfout dat de afgelopen jaren de nieuwjaarsconference van de gemeente voor zijn rekening nam."

Wat is het idee erachter?
"Ik vind het leuk om als ondernemer mee te doen aan het sociale gebeuren in de Vesting. Met 'Limes Live' willen we de Vesting nog meer op de kaart zetten als een culturele, gezellige en culinaire plek. De Vesting heeft al festivals als Naarden uit de Kunst en de Vestingzondagen in de zomer, dit is weer een toevoeging. De zaak leent zich goed voor optredens. En als de mensen gezellig een geroosterd kippetje blijven eten, is dat natuurlijk mooi meegenomen."

Hoe is de samenwerking met Naarden uit de Kunst gekomen?
"Tijdens het festival begin september waren er tijdens het eten ook optredens bij ons in de zaak. Dat was zo'n succes: de mensen waren echt stil en vonden het prachtig. We bundelen nu onze krachten: Aya en Floris helpen met de programmering."

Wat kunnen we nog meer verwachten?
"Lokale bands en artiesten uit verschillende genres zijn welkom." Aanstaande zondag 19 oktober is de eerste 'Limes Live'. Vanaf 15.00 uur spelen Karin Brunt en Arnold van Dongen. Zondagmiddag 16 november vanaf 15.00 uur: Cabaret Dubbelfout. Satire en mooie liedjes van Naarders Frans Muthert en Madelon Kroes. Zondagmiddag 14 december vanaf 15.00 uur: The Joyr!ders, Goois-Amsterdamse popband.