FC Weesp en NVC waren constant aan elkaar gewaagd.
FC Weesp en NVC waren constant aan elkaar gewaagd. Foto: Yannick uit den Boogaard

Topper levert NVC punt op

NAARDEN - De tegenstander had met vlagen meer kansen op een zege, maar toch heeft NVC een punt overgehouden aan de topper tegen FC Weesp. De kersverse Naarder tweedeklasser deelde de punten met de grootste concurrent van twee jaar geleden: 1-1.

FC Weesp had wat opstartproblemen en zag dat NVC de overhand nam. Vooral aan de bal was FC Weesp nog zwak, waardoor goede kansen nog achterwege bleven. Halverwege de eerste helft begon het beter te lopen. Na rust was FC Weesp sterker en kwam de ploeg met een knappe goal van Jesse van Huisstede op voorsprong. Dat bracht NVC even van slag en FC Weesp kreeg vervolgens goede kansen op meer. Toch kon NVC vlak voor de slotfase een tegentreffer produceren.

De tegentreffer zorgde ervoor dat de ploegen de punten moesten delen. Over het hele duel was dat terecht, maar als er een ploeg meer kansen had op een zege was het wel FC Weesp. De Weespers hadden de beste kansen op doelpunten, naar NVC kon goed stand houden.

Derde plaats
NVC staat na afgelopen weekend op een gedeelde derde plaats van de stand. Deze plek wordt gedeeld met FC Weesp.

De twee teams hebben na twee zeges en het punt van afgelopen weekend nu zeven punten en hebben daarmee een achterstand van twee punten op de nog ongeslagen koplopers Quick 1890 FC en FC Abcoude.

NVC staat komend weekend tegenover Pancratius, dat afgelopen weekend de eerste punten pakte en vooralsnog dus een stuk slechter presteert dan de Naarder degradant.