James Colvin, met bal in hand, gaat er vandoor.

RC 't Gooi verliest van Diok

NAARDEN - De rugbymannen hebben afgelopen weekend met 22-12 verloren van het Leidse DIOK.

De Naarders begonnen sterk aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap werden de heren uit Leiden vastgezet op hun eigen helft. Een paar keer was 't Gooi dichtbij om de eerste punten op het bord te zetten. De eerste de beste keer dat Leiden onder de druk vandaan wist te komen, was het echter raak.

Tom Altink scoorde de eerste try van de wedstrijd voor de bezoekers. Niet heel veel later was het Tjebbe Jehee die kon scoren voor de formatie uit Leiden. 't Gooi bleef druk uitoefenen en speelde de hele eerste helft zo'n beetje op de helft van DIOK. Het was James Colvin, man of the match voor de Naarders, die RC 't Gooi terug in de wedstrijd wist te brengen met een mooie try.

Na de rust ging 't Gooi opzoek naar de aansluiting, maar moest al snel een penalty incasseren die feilloos tussen de palen werd geschopt door Leon Koenen voor Leiden. De stand was nu 15-7. DIOK had moeite om het geweld van de voorwaartsen van 't Gooi te stoppen en trok ook regelmatig aan de handrem. Arko Hoondert wist voor 't Gooi na een aantal mooie fases over de lijn te duiken en zorgde hiermee voor de aansluiting.

Het laatste woord was helaas aan DIOK, die de wedstrijd slim wist uit te spelen met goede tactische kicks. De bal viel een keer gelukkig voor DIOK die hieruit de beslissende try wist te scoren en daardoor de wedstrijd definitief naar zich toe trok. Totaal onnodig werd de wedstrijd met 22-12 verloren.