Dikke winst voor hockeymannen

NAARDEN - Heren 1 Naarden heeft ook de tweede wedstrijd in de Tweede Klasse gewonnen. De ploeg won met grote cijfers van Shinty: 1-8. Verdediger Floris van den Bosch blonk uit. Hij beloonde zijn goede spel met maar liefst vier benutte strafcorners.

Naarden kwam al snel op voorsprong door een goal van Youp van Steensel. Nog voor rust liep de ploeg uit naar een 0-3 voorsprong. De eerste corner van de wedstrijd werd verzilverd door een sleep van Floris van den Bosch en ook de tweede corner verdween achter de keeper: Joey van Leest trof doel na een één-tweetje met Floris Leufkens.

Na rust ging Naarden liep de ploeg uit naar 0-6. Van den Bosch pushte zijn tweede corner binnen, Floris Leufkes tipte een voorzet van Gijs Bommel binnen en Max der Kinderen wist op aangeven van Derk van Niel zijn eerste treffer te maken. De thuisploeg had weinig in te brengen, maar scoorde nog wel. Een hoge bal belandde achter de Naardense verdediging en de spits van Shinty rondde deze kans mooi af. Vlak voor tijd mocht Floris van den Bosch nog twee keer aanleggen voor de strafcorner. Hij bracht de eindstand op 1-8. Naarden staat met 6 punten uit twee wedstrijden op de eerste plaats, maar deelt die positie met Woerden en Bennebroek. Volgende week speelt Naarden thuis tegen Spanderbosch.