Het gelukkige echtpaar kreeg bezoek van de burgemeester.
Het gelukkige echtpaar kreeg bezoek van de burgemeester. Foto: Bob Awick

Bruidegom Bert van Zuuk: 'Ze kon kiezen: hij of ik'

BUSSUM - Zestig jaar alweer zijn Bert en Ans van Zuuk getrouwd. Speciaal voor deze gelegenheid bezocht burgemeester Heijman afgelopen maandag de bruid en bruidegom.

Meneer Van Zuuk (81) vertelt hoe hij zijn Ans (78) leerde kennen. "Ze was een paar jaar jonger dan ik en ze was al gek op mij. Ik had namelijk een vriend die bij haar in de buurt woonde. Op een dag zag ik haar en ik dacht direct; wat een leuke, blonde vrouw. We ontmoetten elkaar, maar Ans had al een vriend. Ik kwam aan op mijn racefiets en die vriend vroeg of hij even mijn fiets mocht lenen omdat hij zulke leuke verpleegsters had langs zien komen. Hij ging er achteraan en ik kon zo het gesprek met Ans aangaan. Ik zei op een gegeven moment tegen Ans: je moet nu kiezen: hij of ik." Uiteraard viel de keuze op Bert en dus trouwden ze in het oude gemeentehuis van Bussum.

Bert van Zuuk runde zijn bedrijf Van Zuuk Installatiewerk aan de Eikenlaan 2 in Bussum. "Een echt familiebedrijf, gestart door mijn vader. Wij woonden ook boven de zaak en mijn vrouw nam de telefoon op." Het echtpaar kreeg twee zoons en één dochter. "Mijn zoons runnen nu de zaak." Nog steeds is hij zelf af en toe betrokken bij de zaak. Ans houdt zich vooral bezig op creatief vlak: schilderen is haar grote hobby.
Het bruidspaar heeft ook drie kleinkinderen waar het echtpaar erg trots op is. "Een kleindochter was verkeersvlieger maar studeert nu geneeskunde, een andere kleindochter geeft dansles en onze kleinzoon van 13 zit nog op de middelbare school, maar zegt nu al dat hij de zaak later over wil nemen. Dat zou natuurlijk mooi zijn, want het installatiebedrijf bestaat al 80 jaar."