Gesprekken gestart

NAARDEN - Projectontwikkelaar Bongroep en het Wellantcollege zitten om de tafel om tot een oplossing te komen voor het conflict over de grond van de school. Bongroep heeft recht op de grond die het Wellant wil verruilen voor een nieuwbouwlocatie. Door de kwestie ligt de nieuwbouw op het Storkterrein op zijn gat.

"Zolang de gesprekken gaande zijn, zeggen we niets inhoudelijks. Maar de sfeer aan tafel is goed", laat een woordvoerster van de vmbo-school weten. De onderhandelingen met de projectontwikkelaar worden door het centrale schoolbestuur uit Houten gevoerd, 'locatie Naarden' is er niet bij betrokken. De Bongroep was niet bereikbaar voor een reactie.

De Bongroep won onlangs een rechtszaak over het toekomstig eigendom van de grond waar de school nu op staat. De rechter bepaalde dat als het Wellant verhuist, de Bongroep de grond als eerste mag kopen. Dat is een streep door de rekening van nieuwbouwproject Storkterrein. De gemeente, de Alliantie en het Wellantcollege hadden namelijk bedacht dat op dit stuk grond nieuwbouwwoningen van de Alliantie zouden komen. Het Wellant verhuist in de bouwplannen naar de plek waar nu het oude hoofdkantoor van Stork staat. De school zou de verhuizing en het nieuwe schoolgebouw financieren uit de opbrengst van de grondverkoop. Maar nu blijkt dat de grond aan de Bongroep verkocht moet worden, gaat die deal niet door.

Droef
PvdA-fractievoorzitter Lars Voskuil, die eerder dit jaar in de gemeenteraad al aandacht vroeg voor de claim van de projectontwikkelaar, spreekt van een "droeve ontwikkeling". "Het is natuurlijk speculeren over de uitkomst van de gesprekken maar ik vrees dat er in het Storkproject geen extra zak geld beschikbaar is om de grond te kopen. Zelfs niet als de verkoopprijs van de te bouwen woningen omhoog gaat. In het ergste geval gebeurt er de komende jaren niets met de locatie. En dat na al die energie en emoties die in het Storkproject gestopt zijn."