Zeker 100 kinderen zullen meedoen aan de Kids-Run.
Zeker 100 kinderen zullen meedoen aan de Kids-Run. Foto: jessica de jong

Zondag 9de editie Tempo-Run

BUSSUM - Tempo Atletiek Vereniging houdt aanstaande zondag zowel de Tempo-Run als de Kids-Run. Ben Heijmeijer laat namens de organisatie weten dat er zeker rond de 700 deelnemers aan de start worden verwacht voor de 5 of 10 kilometer. Ook hebben zich al meer dan honderd kinderen opgegeven voor de Kids-Run.

Heijmeijer vertelt dat er dit jaar al beduidend meer mensen zich via de voorinschrijving hebben opgegeven. "Vorig jaar was de Tempo-Run in het laatste weekend van de vakantie. De timing is nu een stuk gunstiger." De start en finish zijn op de nieuwe atletiekbaan van het Sportpark-Zuid aan de Voormeulenweg. De start is om 11.30 en om 11.40 uur. "We hebben in het verleden vaak hele snelle lopers gehad. Die liepen 10 kilometer in ongeveer 30 minuten. Ook hebben we hele groepen hardlopers, bijvoorbeeld uit Hilversum, die samen voor deze wedstrijd getraind hebben. De lopers komen uit de hele regio, tot aan Amsterdam aan toe. Ook van Tempo doen er veel leden mee, maar zeker 50 mensen van de club helpen op de dag mee als vrijwilliger."
De route loopt langs Spant! om het sportpark langs de Ceintuurbaan, Lorenzweg en via de Huizerweg en 't Mouwtje. "Onderweg is ook wat gemeen vals plat, dus dat is aanpoten voor de lopers. Nieuw dit jaar is dat we afstandbordjes langs de route hebben staan." Onderweg worden de deelnemers opgezweept door muziek van showband ViJos. Bij 't Mouwtje staat dit jaar Music Personare onder leiding van Marret Vonhoff voor een jam met rumba- en heartbeatritmes. Op het sportpark zijn dj's die opzwepende muziek draaien."

Kids-Run

De Kids-Run start om 11.00 uur. Vanaf 4 jaar oud kunnen de kinderen al meelopen. Het parcours is 1000 meter. Hazen, de mascottes van Tempo, begeleiden de kinderen naar de finish. "Bij de kinderen is het winnen van ondergeschikt belang. Uiteraard is er voor iedereen een medaille en er zijn ook bekers te winnen." Wie zich wil inschrijven voor de hardloopwedstrijd kan kijken op www.temporun.nl.

Start to Run
Tempo Atletiek Vereniging biedt ook de beginnende hardloper de mogelijkheid om onder begeleiding te beginnen met hardlopen. Op zaterdag 6 september start het programma Start to Run. Voordat de cursus begint wordt op woensdag 3 september om 19.30 uur een gratis informatieavond gehouden. Opgeven voor deze avond kan door een e-mail te sturen naar starttorun@avTEMPO.nl.
Bij de Start to Run-cursus trainen de deelnemers dit jaar 6 weken in plaats van 5 weken. De club laat weten: "Uit diverse onderzoeken bleek dat er nog veel deelnemers (en trainers) waren die de opbouw te snel vonden gaan. Na de cursus kunnen de deelnemers 20 tot 25 minuten achter elkaar hardlopen. Ook is er een apart opbouwschema voor de minder belastbare deelnemer. Enthousiaste trainers en gezellige loopmaatjes ontmoeten elkaar iedere zaterdag om 9.30 uur voor een energieke training in het park, het bos, de hei of op de atletiekbaan."

Bewust Hardlopen
Voor het derde jaar verzorgt Tempo de Start to Run cursus met de technieken van Bewust Hardlopen. "Bewust Hardlopen is een nieuwe benadering van hardlopen, die meer ontspannen, minder belastend en energie-efficiƫnter is. De technieken zijn geschikt voor iedereen, zeker ook voor diegenen die blessuregevoelig of minder belastbaar zijn en/of overgewicht hebben. Het uitgangspunt is ieders individuele manier van hardlopen, die onder meer bepaald wordt door lichaamsbouw, aanleg, ontwikkeling en karakter."
Aanmelden kan via starttorun.nl.