De eerste editie was een groot succes.
De eerste editie was een groot succes. Foto: Bob Awick

Gooise Doelen Markt verkast naar Eemnes

BUSSUM / EEMNES - Kleinere stichtingen en goede doelen uit de regio hebben meer aandacht nodig. Daarom wordt op vrijdag 5 september voor de tweede maal de Gooise Doelen Markt georganiseerd. Dit jaar niet in Bussum, maar in het Spookbos in Eemnes.

door Floris Hulleman

De Goede Doelen Markt is in 2013 opgezet door Notaris kantoor Doude van Troostwijk met als bedoeling om non-profitorganisaties een steuntje in de rug te geven. Na het succes, de positieve reacties en resultaten van de eerste editie besloten de lokale de handen ineen te slaan om herhaling mogelijk te maken.
Dit maal is het Linda Klaver van kinderboerderij het Spookbos in Eemnes die de kar trekt. "Het is voor kleinere stichtingen uit de streek een ideale mogelijkheid om te netwerken, eventuele vrijwilligers te vinden en kennis te nemen van andere goede doelen uit de regio."

Kom langs
De initiatiefnemers van de markt roepen zowel bedrijven, andere hulporganisaties als inwoners uit het Gooi op die zich maatschappelijk betrokken voelen bij de lokale non-profitdoelen, om langs te komen bij de markt. De non-profitorganisaties hebben volgens de organisatoren veel baat bij ondersteuning in deze
financieel moeilijke tijden.

Presenteren
Volgens initiatiefneemster Linda Klaver is het nodig dat kleinere goede doelen door deze markt de mogelijkheid krijgen om zichzelf te presenteren. Probleem is namelijk dat er een grote groep mensen niet bekend is met de goede doelen uit de eigen regio.

Het was iemand van de VVD uit Laren die haar bewust maakte van het probleem. "Ik sprak met een raadslid over de boerderij en onze stichting, maar die bleek niet van ons bestaan af te weten." En dat terwijl de stichting achter de kinderboerderij samenwerkt met de BEL-gemeenten. "Ik schrok toen van het feit dat daar mensen waren die niet van dit initiatief af wisten", vertelt ze. Voor volgende week vrijdag kunnen goede doelen en stichtingen zich nog aanmelden. "Je moet een lokaal gevestigd doel hebben of actief zijn. Het moet natuurlijk een non-profitorganisatie zijn en op de markt zelf mag je ook niks verkopen. Het is puur bedoeld voor netwerken en het eventueel vinden van nieuwe vrijwilligers."

De markt zelf wordt geopend door de burgemeester van Laren, Elbert Roest, en begint om half vijf.