Bedrijfsleider Sonja Caron en eigenaresse Monique Solleveld in een van de warmtecabines.
Bedrijfsleider Sonja Caron en eigenaresse Monique Solleveld in een van de warmtecabines. Foto: Bob Awick

InfraLigne: efficiënt afslanken door
sporten in infrarood warmtecabine

NAARDEN - Een primeur voor het Gooi: zaterdag opent fit- en gezondheidscentrum InfraLigne haar deuren aan de Comeniuslaan. Je kunt er afslanken met behulp van infraroodstraling. "Veel efficiënter dan de sportschool", zegt eigenaresse Monique Solleveld (48). "Een half uur bij ons oefenen, staat gelijk aan drie uur normaal sporten."

InfraLigne (spreek uit: lienje, op zijn Frans) zit op de grens van Naarden en Bussum, in 'de moskee'. Solleveld wil graag van die verwarrende naam af, zegt ze. "Het is namelijk nooit een moskee geweest. In het pand zat een sigarettenfabriek, in 1915 gebouwd in neo-Moorse stijl. Wij noemen het liever 'het witte paleis'."

Bij InfraLigne sport je in een warmtecabine met keramisch infrarood licht. In een sessie van een half uur doe je liggend in sportkleding oefeningen met gewichten aan handen en voeten. Twee keer per week een half uur in de cabine is voldoende om fit te worden en gewicht te verliezen, zegt Solleveld. "De warmte van de straling zorgt ervoor dat mensen veel sneller afvallen dan bij normaal sporten. De infrarode straling dringt tot wel vijf centimeter onder de huid door, tot in de spieren. Normaal gesproken moet je eerst je spieren opwarmen voor je kunt beginnen, bij ons hoeft dat niet. Je begint meteen met trainen."

Met lichte gewichten van 1,25 kilo per stuk worden alleen die spiergroepen getraind waar behoefte aan is. Solleveld: "We hebben 83 verschillende oefeningen voor benen, billen, buik, armen, wat je maar wilt. In de cabine hangt een televisiescherm waarop de oefeningen worden voorgedaan. Daarnaast lopen er ervaren sportcoaches rond die iedereen in de gaten houden."

InfraLigne is bedoeld voor vrouwen en mannen die willen afvallen, voor mensen met lichamelijke klachten die niet aan gewone sport kunnen doen en voor iedereen die 'in shape' wil blijven. "Het is ideaal als je een druk leven hebt en efficiënt wilt sporten", zegt Solleveld. InfraLigne geeft ook garantie. "Als je niet afvalt, krijg je je geld terug. Als je hier blijft sporten, is de kans dat je terugvalt in je oude patroon héél klein."

Zaterdag houdt InfraLigne open huis. "Iedereen kan dan langskomen voor een gratis meting op onze speciale weegschaal. Die meet je spiermassa, en vet- en vochtgehalte waardoor je weet hoe je er qua conditie voor staat. Geïnteresseerden kunnen meteen een afspraak maken voor een gratis proefles. In anderhalf uur geven we dan uitleg over de methode en maken we een figuuranalyse." De InfraLigne-methode is uitgevonden in België. In het zuiden van het land bestaan al een aantal studio's.