HCAW kwam afgelopen weekend steeds tekort.
HCAW kwam afgelopen weekend steeds tekort. Foto: Alfred Cop Fotografie

Sterk HCAW pakt punt

BUSSUM - Een week voordat voor HCAW de play-downs van start gaan en het er dus echt om gaat spannen, hebben de Bussumers een punt overgehouden aan de reeks duels tegen DOOR Neptunus. De Bussumse honkballers pakten donderdag met 1-1 een punt tegen de Rotterdamse koploper. Afgelopen weekend werden de laatste 'normale' hoofdklasseduels verloren: zaterdag werd het 3-5, maandag werd het 7-3.

De Bussumers speelden donderdag sterk. Vooral HCAW-werper Sander Helmendach stond erg sterk te spelen en stond de Rotterdammers amper wat toe. Pas na zes slagbeurten kon DOOR Neptunus de score openen en op voorsprong komen. HCAW probeerde van alles om terug te komen, maar had ook de pech dat de werper van DOOR Neptunus erg sterk stond te spelen. Op het allerlaatste moment konden de Bussumers toch wat terugdoen toen Peter van Doesburg een punt kon scoren op een honkslag van Jasper Keijzer. Daarmee pakte HCAW toch knap een punt tegen de koploper.

Weer voorsprong
Zaterdag kon HCAW weer voor genoeg problemen zorgen tegen de Rotterdammers. Weer kwamen de Bussumers knap op voorsprong. HCAW kwam op 2-0 na 3 keer vier-wijd, een geraakt-werper en een honkslag. Twee beurten later volgde er zelfs een derde Bussumse punt en stond het pardoes 3-0 voor HCAW. De jonge Bussumse ploeg gaf de voorsprong echter toch nog weg. Op het laatste moment kon DOOR Neptunus 5 punten scoren, waardoor HCAW alsnog verloor.

Regen
Het duel van zondag werd door de regen afgelast en maandag overgespeeld. Toen kon HCAW geen potten breken tegen de sterke Rotterdammers. De Bussumers probeerden het wel, maar verloren toch met 7-3 van de beste ploeg van het land.

Play-downs
Voor HCAW start komend weekend de reeks duels van de play-downs. Alle deelnemende teams nemen de helft van de punten van de afgelopen maanden mee en spelen de komende weken tegen elkaar. HCAW speelt tegen UVV, ADO Lakers en Mampaey The Hawks. HCAW moet tot de beste 3 horen om klassebehoud zeker te stellen. Als HCAW laatst wordt speelt het een best-of-5 tegen de nummer één van de Overgangsklasse.

HCAW start komend weekend tegen ADO Lakers.