Afbeelding
Foto:

Naarden Naarden-Vesting is een fijne kleine woongemeenschap, omgeven door de vestingwallen die bescherming bieden. Ik schilder er stillevens met de techniek van en geïnspireerd door de oude meesters.

NAARDEN – De zomervakantie is aangebroken. Veel Naarders zetten de komende tijd koers naar hun vakantiebestemming. Om deze leegloop een beetje te compenseren, vragen we een aantal inwoners om 'hun Naarden' in kaart te brengen. Deze week: schilder Jeroen Paulussen. Bekend van de gevelgedichten in de Vesting.

Terrasje
Het is, onder het genot van een drankje, fijn toeven op een van de vele gezellige terrasjes die de Vesting rijk is. Demmers heeft mijn voorkeur.

Winkel
De winkeltjes in Naarden hebben het moeilijk. Ik mis de keurslager en de groenteboer.

Club
Ik heb mijn hele jeugd op de Gooische Hockeyclub doorgebracht en daar een hele leuke vriendengroep aan overgehouden.

Naarder
Aya de Lange en Floris Siemer, de initiatiefnemers van het evenement Naarden Uit de Kunst. Ze zijn heel erg gemotiveerd om Naarden cultureel op de kaart te zetten.

Straat
De Marktstraat is de straat waar het meest gebeurt. Als ik een hele dag eenzaam en alleen in mijn atelier heb gezeten, is het leuk om wat mensen om me heen te hebben en bedrijvigheid te zien.

Gebouw
De Grote Kerk, waar ik al menig expositie heb mogen houden.

Groen
Ik vind het heerlijk om af en toe mijn roeibootje te pakken en door de grachten te roeien. Ik kan dan echt genieten van de mooie natuur en de rust.

Cafe Demmers.
'Viooltje' door Jeroen Paulussen.
De Vestingwallen.
Hockeyen bij Gooische.