In Naarden worden meer woningen verkocht, veel aan Amsterdammers.
In Naarden worden meer woningen verkocht, veel aan Amsterdammers. Foto: Jessica de Jong

Meer woningen verkocht in Naarden en Bussum

NAARDEN / BUSSUM - Er worden meer woningen verkocht in Naarden en Bussum dan een jaar geleden. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het NVM. In Bussum wisselden in het tweede kwartaal van 2014 102 woningen van eigenaar, vorig jaar 'slechts' 56 huizen. In Naarden steeg het cijfer van 33 naar 58 woningen.

Ewoud Rehe, makelaar bij Voorma en Walch Makelaars in 't Gooi ziet dat er ook veel meer woningen worden verkocht. "Vooral in de populaire wijken zoals het Rembrandkwartier in Naarden of het Bredius in Bussum. Veel Amsterdammers zijn enthousiast en bieden soms tegen elkaar op. Goede eengezinswonigen van vier ton en hoger gaan nu erg goed. Toch moet deze trend wel doorzetten voordat er echt herstel is op de woningmarkt."
Makelaar Jasper Siewe uit Bussum: "Vooral realistisch geprijsd nieuw aanbod is sneller weg. Het middensegment loopt goed. We zien wel dat appartementen minder snel worden verkocht, net zoals het hogere segment met woningen van boven de 1,5 miljoen euro."
Leon Hengeveld, makelaar bij Kappelle Onroerend Goed noemt het "een wereld van verschil" in vergelijking met vorig jaar. "Er zijn veel meer transacties. Door de positieve ontwikkelingen en berichtgevingen wordt er veel meer geschakeld. Als de prijs netjes is, dan verkoopt het."

Een huis in Bussum stond gemiddeld in het tweede kwartaal van 2014 183 dagen te koop. In het tweede kwartaal van 2013 was dat gemiddeld nog 170 dagen. Ook in Naarden duurt de verkoop langer. Kopers wachten gemiddeld 126 dagen voor de koop rond is, vorig jaar 115 dagen.