Mensen stopten op straat om hun respect te tonen voor de slachtoffers.
Mensen stopten op straat om hun respect te tonen voor de slachtoffers. Foto: Jessica de Jong

Even stilstaan bij slachtoffers van vliegtuigramp MH17

NAARDEN / BUSSUM - De kerkklokken kondigden afgelopen woensdag de minuut stilte aan om de slachtoffers te herdenken die omgekomen zijn bij de vliegtuigramp in Oekraïne. Overal in het land werd stilgestaan bij de slachtoffers en nabestaanden.

In het centrum van Bussum had de ondernemersvereniging de winkeliers gevraagd rond die tijd het werk neer te leggen. Daar werd massaal gehoor aan gegeven. In het dorp liepen de winkeliers naar buiten. Ook het winkelend publiek bleef stilstaan. Sommigen met het hoofd gebogen en de handen gevouwen, sommigen lieten de tranen de vrije loop. In Naarden stond men uiteraard ook stil bij het verlies aangezien vier inwoners, Ingrid Meijer en haar drie dochters, bij de ramp om het leven zijn gekomen. Dat trieste nieuws riep de hele week al veel emoties op in het vestingstadje. Onder andere op het gemeentehuis kwamen de ambtenaren samen om heel even stil te zijn op deze nationale dag van rouw.
Inmiddels zijn de afgelopen dagen vele slachtoffers teruggevlogen naar Nederland. Bij de ramp kwamen 298 mensen om het leven.