Eén van de velden van NVC stond onder water.
Eén van de velden van NVC stond onder water. Foto: Bob Awick

Forse regenval zorgt voor ondergelopen straten

NAARDEN - Het leek wel een moessonregen. Het regenwater kwam maandag met bakken naar beneden en zorgde in de hele streek voor veel problemen. Na de eerste wolkbreuk 's ochtends stonden al enkele straten blank. Een paar uur later, net na de lunch, was het weer raak en stonden er nog meer straten onder water. De brandweer moest met man en macht werken om het water weg te laten lopen.

door Sjoerd Stoop

Hoe hard het ook regende, de schade voor Naarden bleef beperkt. Toch moest de brandweer ook een paar keer aan de slag om het water weg te werken. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de brandweer zo'n 20 keer werd gealarmeerd voor wateroverlast. Het water zorgde voor problemen op speelpark Oud Valkeveen. Een groot deel van het park stond onder water. "We hebben het nog nooit zo erg meegemaakt", laat een medewerker weten. Naast het speelpark had ook voetbalclub NVC last van het water: een veld stond blank. Er waren daarnaast enkele straten ondergelopen, waaronder de Lambertus Hortensiuslaan. De schade bleef beperkt.

Bussum
Terwijl Naarden geen echt grote problemen had, werd Bussum wel fors getroffen door de wolkbreuken. De meeste problemen ontstonden aan de Brinklaan en aangrenzende straten. Het vele hemelwater zorgde ervoor dat er een forse laag water op het asfalt lag. De putten konden het water maar amper verwerken, waardoor de brandweer er aan te pas moest komen. De schade bleek al snel aanzienlijk. Behalve dat het verkeer geen kant op kon door het water, stond ook de parkeergarage aan de straat blank. Grote pompen van de brandweer moesten het water wegpompen. Even verderop had ook de gemeente problemen: de kelder stond onder water. Daar worden onder andere kunstwerken van de gemeente bewaard. Het centrum van Bussum was door het vele water even zo goed als afgesloten voor verkeer.

De brandweer werd zo'n 60 keer gebeld. Daarmee behoorde Bussum tot de meest getroffen plaatsen.