Naarder vervolgd?

NAARDEN - Het Openbaar Ministerie (OM) bekijkt of de Naarder die tijdens Nederland-Mexico een 9-jarig meisje ontvoerd en mishandeld zou hebben, voor de rechter moet verschijnen. Volgens een woordvoerster neemt het OM uiterlijk over veertien dagen een besluit op basis van politie-onderzoek en andere verklaringen.

door Lisa van Dorp

Afgelopen week was de 9-jarige Jasmine uit de Vesting landelijk nieuws. Een man die boos was op belletje trekkende kinderen zou tijdens de voetbalwedstrijd op 29 juni het meisje hardhandig zijn huis binnen hebben getrokken. Daarbij zou hij een pluk haar uit het hoofd van het meisje hebben gerukt. De man werd aangehouden maar in eerste instantie stuurde de politie hem dezelfde avond weer naar huis. De dag erna werd het onderzoek heropend. De Naarder wordt verdacht van 'wederrechtelijke vrijheidsberoving en mishandeling'.

Een week later is Jasmine aan het bijkomen, vertelt haar moeder. "Jasmine moet continu haar verhaal vertellen: aan de politie, op school en op straat. Ze heeft geen zin meer om het te vertellen. Wij zijn nog steeds heel boos en verdrietig om wat er gebeurd is. Maar we vertrouwen erop dat de politie het goed aanpakt. Het leven gaat verder. Onze prioriteit is dat het goed gaat met Jasmine."

Volgens de echtgenote van de verdachte heeft haar man niet aan de haren van het meisje getrokken.
Lees verder op pagina 3.