Bussum Cultureel
op 5, 6 en 7 september

BUSSUM – Het 3-daagse festival Bussum Cultureel wordt dit jaar gehouden op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 september. Dan is er ook een heel nieuw onderdeel op de zaterdag: een klassieke autorally. Ook krijgen kunstenaars voor het eerst een eigen plek bij het water achter het gemeentehuis.

Bussum Cultureel wordt net als voorgaande jaren geopend door Filmhuis Bussum en de Tindal Stichting met de Rabobank Openluchtvoorstelling. In de tuin van de Tindalvilla kan iedereen op vrijdagavond 5 september kijken naar de Indiase feelgoodfilm 'The Lunchbox'.
Zaterdag 6 september wordt het Wilhelminaplantsoen van 11.00 uur tot middernacht omgetoverd tot een groot muziek- en theaterplein met een breed scala aan professionele artiesten en opvallende theater- en cabaretproducties. Zo staat Ntjam Rosie met haar zwoele, soepele soul- en jazzmuziek geprogrammeerd en is Soulmachine de avondact. Het Wilhelminaplantsoen wordt het Proef & Wijn Plein. Op de Culturele Markt presenteren van 11.00 tot 17.00 uur alle verenigingen en instellingen hun programma's voor het komende seizoen en zijn er workshops voor kinderen. De klassieke autorally wordt verreden vanaf 12.00 uur. Opgeven kan al via rally@bussumcultureel.nl.

Zondag 7 september presenteren vele kunstenaars hun werk op een kunstmarkt bij de gracht achter het gemeenthuis. Ook voor de kinderen zijn er vele activiteiten. Zo is er om 15.00 uur een Bruggenconcert: een verhalend concert voor jong en oud. Ook in de Kapelstraat is er van alles te doen, zoals muziekoptredens, kinderactiviteiten en de Langste Eettafel. Reserveren kan nu al via delangsteeettafel@bussumcultureel.nl.