Recordpoging Naarderbos

NAARDEN - Golfbaan Naarderbos heeft vrijdag geprobeerd een wereldrecord te vestigen. In het kader van een benefietactie voor KiKa ging de baan voor een plekje in het Guinness Book of Records met het record 'meeste golfers op één dag'. Volgens de organisatie is de poging geslaagd, maar de Britse organisatie moet het record nog officieel bevestigen.

Aan het toernooi moeten afgelopen vrijdag meer dan 1.584 golfers hebben meegedaan om het huidige record, dat op naam staat van golfbaan Spaarnwoude, te verbeteren. Niet alle golfers die aan de recordpoging meededen, speelden vorige week ook daadwerkelijk in Naarden. De poging was landelijk: op nog 52 andere banen in het land deden golfers mee. Maar omdat Naarderbos vrijdag de hoofdbaan van het evenement was, gaat Naarden de boeken in als wereldrecordhouder als de poging geslaagd blijkt.

"Van een aantal deelnemende banen is nog niet bekend hoeveel mensen precies hebben meegedaan, maar het ziet ernaar uit dat we het record gaan halen", laat Svenn Muts weten. Muts is bestuurslid van de stichting Sporters in Actie en initiatiefnemer van het evenement. "Over een week of zes horen we uit Londen of we het record op onze naam mogen zetten."

Naast de recordpoging was het toernooi op Naarderbos en de andere golfbanen ook een benefietactie voor de stichting KiKa, Kinderen Kankervrij. Muts: "De teller stond vrijdag op 44.000 euro. Een prachtig bedrag dat KiKa gaat besteden aan meer wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker."