Lekker eten van de meest verrassende hapjes.
Lekker eten van de meest verrassende hapjes. Foto: Bob Awick

Diverse culturen komen samen
op grote buurtbarbecue

BUSSUM - Een vol veld met gevulde tafels en bankjes. De grote buurtbarbecue op de Groene Long mocht zondag een succes worden genoemd. Vele bezoekers kwamen op het feestje af.

De barbecue werd geopend met een opvallende act van de mensen achter het evenement en de Bussumse wethouders Nen van Ramshorst (GL) en Gerard Boekhoff (PvdA). Als ware troubadours speelde het wethoudersduo met de organisatoren het passende Beatles-nummer 'Come Together'. Veel bezoekers haakten aan.

Bussumers, van alle afkomsten, konden vervolgens een hapje mee komen eten. Het eten was gemaakt door de bezoekers zelf: van Nederlandse gerechten tot Afghaanse kebab. Er schoven zo'n 400 Bussumers aan om te eten en om een praatje met elkaar te maken. Dat laatste was het voornaamste doel van de barbecue: dat Bussumers van alle afkomsten elkaar leren kennen.

Veel bedankjes
De mensen achter de barbecue waren na afloop meer dan tevreden over het evenement. "Het was echt veel leuker en drukker dan we vooraf verwacht hadden", zegt Jochum Jarigsma. "Alles leek te kloppen. We hebben na afloop veel bedankjes gehad, mensen reageerden echt heel erg leuk. Er werd al gevraagd of we het volgend jaar weer gaan doen en enkele bezoekers hebben ook aangegeven een volgende keer graag te helpen. We hebben het er al even over gehad, maar er bestaat best een grote kans dat we het nog een keer gaan doen. Het was al met al heel erg geslaagd."

De hapjes werden door Bussumers zelf gemaakt.
Wethouders Nen van Ramshorst en Gerard Boekhoff openen de barbecue met een Beatles-act.
Een volgepakte Groene Long.