Het Bussumse sportpark was zondag helemaal volgepakt.
Het Bussumse sportpark was zondag helemaal volgepakt. Foto: Alfred Cop Fotografie

Honkballers HCAW zorgen voor stunt

BUSSUM - Een stunt, tot twee keer toe zelfs. De honkballers van HCAW hebben afgelopen weekend verrassend genoeg goede zaken gedaan tegen het wat beter presterende Vaessen Pioniers. De Bussumse hoofdklasser kon de Hoofddorpers twee keer verslaan: zowel zaterdag (4-8) als zondag (2-1). Het duel van donderdag (10-3) werd wel verloren.

Waar HCAW het zaterdag en zondag dus goed deed, kwam het donderdag nog tekort. De Hoofddorpers konden al met de eerste slagbeurt een goed fundament leggen voor de zege: de ploeg scoorde meteen 4 punten en zette daarmee een goede stap. HCAW leek nog even terug te komen toen na 4 slagbeurten een 4-3 tussenstand op het scorebord stond. Toch bleken de Hoofddorpers alsnog te sterk.

Knappe rally
Zaterdag lukte het de Bussumers wel om de opgelopen achterstand om te zetten. Na 4 slagbeurten stond HCAW zaterdag op een 4-1 achterstand, maar een rally van zeven punten zorgde er toch voor dat HCAW terug kon komen. De gepakte voorsprong werd geen moment meer weggegeven.
Nog een stunt
De verrassende stunt van zaterdag kreeg zondag een nog verrassender vervolg. Op een overvol Bussums sportpark kwam HCAW na 3 slagbeurten op voorsprong. Eerst werd het eerste punt gescoord, een beurt later volgde een tweede punt voor HCAW. Na zeven beurten konden de Hoofddorpers wat terugdoen. Omdat het duel halverwege even onderbroken werd vanwege de ondergaande zon en er na half elf geen volgende beurt meer gestart mag worden, had HCAW het geluk dat de krappe voorsprong een zege opleverde.

Dat HCAW in totaal 4 punten kon pakken tegen de sterke Hoofddorpers zorgt ervoor dat het momenteel op een knappe plek 4 van de stand staat. De voorsprong op de laatste 4 plaatsen bedraagt twee punten.

Komende zondag wordt de bekende All Star Game gespeeld, waardoor HCAW een weekje geen hoofdklasse op het programma heeft staan. Maar de spelers krijgen geen rust. Naast coach Marlon Frolijk zullen spelers Ivan Granados, Maickel Rietel, Kevin Weijgertse en Linoy Croes meedoen aan de All Star Game op de velden van Hoofddorp. Weijgertse neemt eveneens deel aan de Homerun Derby voorafgaand aan de All Star Game. De rest van de ploeg van HCAW heeft een oefenduel op het programma staan. HCAW speelt zaterdag tegen Overgangsklasser Twins waar ex-HCAW'er Ralph Milliard aan het roer staat. Het duel wordt gespeeld op de Bussumse velden en start om één uur. Een week later treft HCAW het Utrechtse UVV.