Afbeelding
Foto:

Over tijden die voorbij zijn

Garage Van Asselt in de jaren dertig. Hoewel het initiatief tot de oprichting van deze garage ooit door H.W. Kuhn (1864-1957) van Zandbergen is genomen en Van Asselt als mede-eigenaar werd binnengehaald, is het toch door deze laatste dat de garage tot een bekend begrip in Naarden uitgroeide. We zien Hendrik van Asselt (1876-1967) linksonder. Hij controleert daar een automobiel met het remtestapparaat. Van Asselt ontwikkelde zich tot een zeer bekwaam monteur. Hij was ooit chef op de wagenfabriek Trompenburg van de gebroeders Spijker en ontwierp zelf ook een eigen auto. Zijn ontwerp noemde hij 'De Econoom'. Door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1914 kwam de wagen echter niet in productie.

De garage werd in 1930 gebouwd in een uithoekje van de buitenplaats Zandbergen. Architect was Joh. Negrijn. Ondank forse interne verbouwingen later is het uiterlijk van de voorgevel nog altijd hetzelfde gebleven. Daardoor past het pand qua bouwstijl nog steeds bij de aangrenzende muziekbuurt.

Geïnteresseerd in uw woonomgeving? Lees De Omroeper, het historisch tijdschrift voor Naarden. Een abonnement op het kwartaalblad kost € 17,50 per jaar. Abonneren: (035) 6946860 of info@stichtingvijverberg.nl en www.stichtingvijverberg.nl.