De studireisgroep van het Wellant.
De studireisgroep van het Wellant. Foto: Bob Awick

Leerlingen Wellant op studiereis naar Uherský Brod

NAARDEN - Vijf leerlingen van het Wellantcollege vertrekken volgende week op studiereis naar het Tsjechische Uherský Brod. Ze blijven er een kleine week om kennis te maken met de zusterstad van Naarden en om een kijkje te nemen op een Tsjechische middelbare school.

De gemeente kwam met het initiatief voor deze studiereis, vertelt docente Kyra van Opijnen die het vijftal begeleidt. Ze geeft bloemschikken en kunst, de leerlingen (14 tot 16 jaar) zitten allemaal in de derde klas van het vmbo.

In Uherský Brod staan allerlei activiteiten op het programma. Van Opijnen: "We brengen meerdere bezoeken aan de Technische School en de hypermoderne staalfabriek waar de school mee samenwerkt. En uiteraard gaan we op zoek naar Comenius."
De reizigers zijn druk bezig met de voorbereidingen voor hun bezoek. "Als we terug zijn, geven alle leerlingen in hun eigen klas een presentatie. Tijdens de reis houden ze een blog bij, zodat ouders, klasgenoten en de gemeente kunnen volgen wat ze allemaal meemaken. Dat bereiden we nu voor."