Komend weekend komen weer honderden jonge talentjes naar Bussum.
Komend weekend komen weer honderden jonge talentjes naar Bussum. Foto: Alfred Cop Fotografie

Honkbalfeest van formaat

BUSSUM - Het moet komend weekend weer één groot feest worden op de velden van HCAW: het bekende pinkstertoernooi van de club staat weer op het programma. Vanuit de hele wereld komen weer twee dagen lang jonge honk- en softbaltalenten naar Bussum om het op te nemen tegen hun medetalentjes. Het evenement trekt, naast 400 honk- en softballertjes, elk jaar weer vele toeschouwers.

Naast de vele honk- en softbalduels tussen de teams zal er komend weekend hoe dan ook een extra feestsfeertje rond het Bussumse honkbalcomplex hangen. Het evenement van de club wordt voor de 25e keer gehouden en ontwikkelde zich gedurende van woorden als 'da's ook leuk voor onze club' tot een van de grootste honk- en softbalevenementen voor de jeugd van het land. Het evenement werd een kwart eeuw geleden voor het eerst op poten gezet door ras-HCAW'ers Harry Hartman en Theo Posthouwer. Laatstgenoemde kwam een jaar eerder eenzelfde soort evenement tegen op de velden van Sala Baganza, waar de Bussumer op vakantie was. Van het één kwam het ander.

Eenmaal terug op Bussumse bodem werd het plan om een honk- en softbalevenement voor de jeugd op te zetten verder vormgegeven. Posthouwer zat met zijn autotelefoon uren te bellen naar honk- en softbalbalclubs van over de hele wereld. Het vele gebel en geregel leverde een weekend vol jeugdduels op op de Bussumse velden. De clubs stonden te trappelen om mee te doen. Heel HCAW werd opgetrommeld om mee te werken aan het succes van het evenement. Dat werkte. De kinderen speelden de hele dag door meerdere duels en de ouders deden van alles om het evenement verder aan te kleden: er werden vele kraampjes neergezet, met onder andere gebak en popcorn. Er werd van alles gedaan om de bezoekers te vermaken.

Succes gebleven
Het honk- en softbalbalevenement bleef een vaste waarde voor HCAW en bleek een succes. Komend weekend bestaat het evenement dus een kwart eeuw. Voorvaders Hartman en Posthouwer werpen komende zondag de eerste bal, waarna het toernooi van start kan gaan. Deze keer komen er talentjes uit Nederland, België, Frankrijk, Tsjechië, Duitsland en Amerika naar de Bussumse velden om te proberen een van de felbegeerde bekers mee terug te nemen. HCAW hoopt komend weekend weer op vele toeschouwers. Het evenement, dat kosteloos bezocht kan worden, start zondag om negen uur 's ochtends en duurt tot maandagavond als de bekers worden vergeven.

Weekend vol honkbal en ander vermaak.