Impressie van de entree van het Naardereiland.
Impressie van de entree van het Naardereiland.

Verkoop Naardereiland start met iPad-tour

NAARDEN - Wonen in Naarden in een rietgedekte nieuwbouwvilla met een steiger direct aan het Gooimeer. Dat kan vanaf eind 2015. De verkoop van nieuwbouwproject Naardereiland start 14 juni.

Op het stuk recreatieterrein aan de IJsselmeerweg, net voorbij de jachthaven, komt een luxe nieuwe woonwijk in de vorm van een schiereiland. Projectontwikkelaar Explorius en de gemeente willen er 45 villa's bouwen, 29 vrijstaande huizen en 16 twee-onder-een-kapwoningen. Sommige huizentypes hebben een eigen strandje, andere liggen tussen de bomen. Elk huis krijgt een eigen aanlegsteiger. Na de koop kan een architect aan de slag om het droomhuis helemaal custom made te ontwerpen. Wat de villa's moeten kosten, wordt 14 juni bekendgemaakt. De te verwachten vraagprijs lag vorig jaar tussen de vijf ton en één miljoen euro.

Verkopend makelaar Judith Warning van Voorma en Walch heeft hoge verwachtingen van de verkoop. "Op de informatiedag in maart liep het al storm. Ik heb in het voortraject zeker 50 geïnteresseerden gesproken: van jonge gezinnen tot mensen waarvan de kinderen uit huis zijn. Ze hebben één ding gemeen: ze houden allemaal van water."

Op de verkoopdag in The Upper Deck op de golfbaan houdt locoburgemeester Marcel Adriani een praatje namens de gemeente. Bezoekers kunnen met golfkarretjes van the Upper Deck naar Naardereiland. Daar is een 'iPad-tour' zodat geïnteresseerden kunnen visualiseren hoe het Naardereiland wordt. Warning: "Dus neem je tablet of mobiel mee." Als 70 procent van de huizen verkocht is, kan naar verwachting begin 2015 de eerste schep de grond in.