Dames en heren gingen rechtstreeks de strijd met elkaar aan.
Dames en heren gingen rechtstreeks de strijd met elkaar aan. Foto: Bob Awick

Eerste VestingSprint smaakt
naar meer voor roeivereniging

NAARDEN - Bij Roeivereniging Naarden werd afgelopen weekend de eerste VestingSprint verroeid. Meer dan 100 roeiers uit het hele land streden op de Vestinggracht om de winst.

Op de Vestinggracht had de roeivereniging een wedstrijdbaan uitgezet waar drie ploegen tegelijkertijd een sprint trokken. De organisatie maakte daarbij gebruik van een handicapsysteem, waardoor ploegen van verschillende sterktes het tegen elkaar konden opnemen. Dames en heren, jong en oud, skiffs en viermansboten konden op deze manier rechtstreeks tegen elkaar uitkomen.

De eerste wedstrijd (heat) ging van start met een knal van een van de kanonnen van het Vestingmuseum. Na ruim 50 heats was het tijd voor de finale. Daarin namen een skiffeur, een boord-C4 en een gladde twee het tegen elkaar op met behulp van de handicapstart. Skiffeur Tijmen van Rietbergen van roeivereniging Het Spaarne mocht uiteindelijk de eerste VestingSprint op zijn naam schrijven.

Geweldig
Volgens initiatiefneemster Barbara Koudijs krijgt de wedstrijd volgend jaar zeker een vervolg. "Naarden heeft zich met de VestingSprint in roeiland op de kaart gezet. De stad heeft er een geweldig evenement bij. We hadden een groot enthousiast publiek aan de wallekant en meer dan 100 deelnemende roeiers, iets wat onze stoutste dromen heeft overtroffen. Onder het publiek was zelfs een afgevaardigde van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB)."

Het publiek langs de kant vermaakt zich goed.
De wedstrijdbaan liep vlak langs de wallen.