Dikke dwangsom voor
koper Golfbaan Naarderbos

NAARDEN - Ingenieursbureau Grontmij, eigenaar van Golfbaan Naarderbos, krijgt miljoenen van een groep investeerders. De groep kocht de golfbaan maar betaalde niet. De rechter bepaalde dat elke dag dat niet betaald wordt, er 10.000 euro bij komt. Deze week is de dwangsom opgelopen tot boven de twee ton.

door Lisa van Dorp

Golfbaan Naarderbos speelt de hoofdrol in een rechtszaak. Grontmij verkocht het complex aan het Gooimeer vorig jaar aan Flevo Invest, een investeerdersgroep onder leiding van zakenman Floor Mouthaan. Volgens ANP Financieel Nieuws was daar een bedrag van 5,8 miljoen euro mee gemoeid.

Grontmij kreeg echter niet betaald en spande een kort geding aan. De rechtbank in Utrecht deed eind april de uitspraak dat Flevo Invest binnen veertien dagen een bedrag van 4,46 miljoen euro moest betalen. Als dat niet gebeurt, moet Flevo Invest vanaf 14 mei een dwangsom van 10.000 euro betalen, per dag dat de investeringsgroep in gebreke blijft. De dwangsom kan oplopen tot een maximum van 1 miljoen euro.

Maar nog is er geen geld overgemaakt. "De koper is zijn verplichtingen nog niet nagekomen", liet Karin Groendijk van Grontmij dinsdag weten. Een berekening leert dat de dwangsom op 3 juni al op 210.000 euro staat. Volgens Groendijk gaat Flevo Invest niet in beroep. Flevo Invest zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Positief
Remco Smits van het management van Golfbaan Naarderbos reageert: "We hebben niet zo'n last van de rechtszaak. Wij doen ons eigen ding: we zijn positief bezig met allerlei evenementen."

'Elke dag dat niet betaald wordt, komt er 10.000 euro bij'