De afgelopen maanden werd er volop geoefend voor de tocht.
De afgelopen maanden werd er volop geoefend voor de tocht. Foto:

Groep Bussumers Mont Ventoux op voor goed doel

BUSSUM - Veel ervaren renners van de Tour de France gruwelen er zelfs van: de kale berg, oftewel de Mont Ventoux. Zo'n 2000 meter hoog en een forse klus om boven te komen. Toch gaat een groep Bussumers de berg volgende week op. Voor het goede doel. "We hopen een groot geldbedrag op te halen voor The Thom Foundation. Dat geld gaat naar Bangladesh, waar we kinderen met een verstandelijke beperking steunen", zegt Bussumse Inge Obdeijn.

Het wordt volgende week de tweede keer dat de berg beklommen wordt voor het Bussumse goede doel. De Mont Ventoux vormt voor Obdeijn dan ook een berg met een verhaal. "De berg heeft voor ons een speciale betekenis. Samen met Thom kwamen we ook met regelmaat op of rond de Mont Ventoux. M'n man beklom de berg met regelmaat. Thom wilde hem dat graag nadoen, maar overleed veel te vroeg. Toch geeft dat ons wel de kracht om nu extra ons best te doen om veel geld op te halen voor het goede doel en met z'n allen de top van de berg de Mont Ventoux te halen. Daarom hebben we deze actie een naam gegeven en de 'Thom Ventoux' genoemd."
Met The Thom Foundation worden over de hele wereld projecten gesteund, vooral landen waar kinderen met een beperking veel minder kansen hebben. Daarmee hoopt de familie de naam van Thom levend te houden. Nog deze week vertrekt een groep van zo'n 75 deelnemers naar de Franse berg. Onder hen veel Bussumers, waaronder bekenden van de overleden Thom en zijn ouders. "Twee jaar geleden konden we met de groep zo'n 22.000 euro ophalen voor het goede doel. Toen deden vooral veel bekenden mee. De deelnemers van toen hebben andere mensen aangespoord om ook mee te doen. Dat er zo'n 75 mensen meedoen doet ons heel goed. Met z'n allen hopen we kinderen in Bangladesh te kunnen helpen." De ploeg steunen kan op www.thethomfoundation.nl.