Het team van Mixit in de nieuwe zaak.
Het team van Mixit in de nieuwe zaak. Foto: Bob Awick

"Het voelt alsof we een hele nieuwe
zaak hebben"

NAARDEN - Restaurant Mixit aan de Sint Annastraat is vernieuwd. Na een complete make-over is Mixit sinds een week weer open. "We hebben alles opgefrist. Het voelt alsof we een hele nieuwe zaak hebben", zegt mede-eigenaresse Nicole van Pinxteren.

Mixit zit al jaren midden in de Vesting, aan de voet van de Grote Kerk. De zaak is begin deze maand gerestyled: het verfwerk is nieuw, de wc's zijn nieuw, er is een bar gebouwd, er zijn nieuwe tafels, nieuw tafellinnen en nieuwe gordijnen. De huiskleuren zijn paars, zwart en wit.

De vaste gasten zijn enthousiast. "Het compliment dat we het meest horen is dat alles nieuw is, maar dat we wel onze Mixit-identiteit hebben behouden", zegt Van Pinxteren. Die identiteit laat zich niet een, twee, drie omschrijven, maar een belangrijk onderdeel daarvan is 'mixen'. "We bieden eten uit verschillende keukens, van eenvoudig tot luxe. Van erwtensoep tot kreeftensoep."

Ook een nieuwe kaart is onderdeel van de restyling. De chef-kok heeft een Big Green Egg gekocht, een superbarbecue. Van Pinxteren: "Gasten zijn heel tevreden over het vlees dat we erop roosteren: ribeye, lamsrack, entrecote." Daarnaast heeft Mixit nu een driegangenmenu voor twee tientjes en kan er vanaf deze week ook geluncht worden. "We hebben een lunchkaart", vertelt Van Pinxteren. "En een heerlijk terras, direct naast de Grote Kerk."