De zaak wordt al vanaf de eerste dag gerund door Theo Schendelaar.
De zaak wordt al vanaf de eerste dag gerund door Theo Schendelaar. Foto: Sjoerd Stoop

'De afgelopen jaren hebben we ontzettend veel veranderd'

BUSSUM - De meest moderne vloeren, tapijten, gordijnen en zonwering: de Bussumse woonzaak Louis Tapis aan De Clinge, op de hoek van de Landstraat en de Huizerweg, is al 35 jaar een vertrouwd adres voor vele klanten. De zaak wordt vanaf de eerste dag gerund door de Bussums geworden Amsterdammer Theo Schendelaar. "We hebben heel hard gewerkt om de zaak te maken tot wat er nu staat. Daar zijn we erg trots op."

Veel mensen zullen de zaak nog kennen van de Koekoeklaan waar Schendelaar 35 jaar geleden begon. "Een week geleden was het exact 35 jaar geleden dat we de deuren openden aan de Koekoeklaan. Pas jaren later verkasten we naar deze plek. Het ondertussen bekende adres kreeg de laatste jaren haar vorm. We hebben heel hard gewerkt om alles op te bouwen tot wat er nu staat, maar dat was het meer dan waard."

Vakwerk
Er staat nu een zaak van formaat, al lopend door de zaak merk je dat meteen. Producten van de meest bekende merken worden mooi gepresenteerd, waardoor de zaak een sfeervol geheel wordt. "Nog geen 3 jaar geleden hebben we de zaak nog eens compleet op z'n kop gezet en hebben we alles verbouwd. We kunnen de klanten nu meteen goede voorbeelden geven van wat we exact leveren en wat we voor de mensen kunnen doen. We leveren producten op maat, allemaal vakwerk."

"Daarnaast worden de klanten ook geholpen door zeer ervaren mensen", zegt Schendelaar. "Onze mensen werken ook al meer dan 30 jaar voor ons. Ze kunnen klanten helpen met hun aankoop en kunnen alles vertellen over het goed leggen van vloeren en dat soort zaken. Ze staan elke dag klaar om vragen te beantwoorden en de mensen te helpen bij het uitkiezen van een vloer of een ander product."

Met de verjaardag op de kalender heeft Louis Tapis de komende weken een reeks presentjes voor de klanten, vooral in de vorm van hoge kortingen. "Op de meest bekende merken, zoals Desso, Parade, Bonaparte, Yunieq en Ambiant, geven we een korting van 25%. Daarnaast geven we op meerdere gordijnmerken 15% korting. Datzelfde geldt voor PVC-vloeren. Op elk tweede Luxaflex-procuct geven we een korting van 35%. Al met al kun je de komende weken dus heel wat besparen op je aankopen." Dames krijgen nóg een extraatje van de zaak. "Na elke aankoop van 750 euro of meer geven we een damestas weg. Het is op zichzelf al een mooie tas, maar hij wordt ook nog eens goed gevuld met leuke spulletjes voor de dames."

Open
Louis Tapis opent, op maandag na, elke dag de deuren om klanten te helpen. Een overzicht van het assortiment, de medewerkers en de openingstijden staat op de website www.louistapis.nl.De wooninrichters van Louis Tapis zijn te vinden aan de Clinge 22-23 in Bussum.