Camiel wordt na de finish meteen geïnterviewd.
Camiel wordt na de finish meteen geïnterviewd. Foto: SKBNM

Camiel van 7 rent maar door en is op slag beroemd

NAARDEN - De 7-jarige Camiel Metselaar heeft zondag tijdens de Wallenloop voor een stunt gezorgd. Per ongeluk liep de jonge Naarder 14,5 kilometer in plaats van de geplande 4. Camiel miste het finishbordje en bleef lekker doorlopen tot hij van het parcours werd geplukt. Sindsdien heeft hij volop aandacht van de media.

door Lisa van Dorp

Camiel begon zondag samen met zijn vader aan de Kazerneloop van vier kilometer, maar liep al snel in zijn eentje. Camiels vader moest namelijk na een half rondje al opgeven vanwege een oude knieblessure. Zoonlief had dat niet door en liep in hoog tempo verder. Toen Camiel na de eerste ronde de afslag naar de finish miste, was er geen houden meer aan. Camiel: "Ik had de bordjes met finish niet gezien, daarom liep ik door. Ik dacht ook eigenlijk dat vier kilometer vier rondjes hardlopen was."

Moeder Ingrid Morrema stond ondertussen met vader te wachten bij de finish. Toen Camiel wel erg lang wegbleef, sloegen de zorgen toe. Vader ging op zoek en zag Camiel rennen. Hij had er inmiddels al 14,5 kilometer op zitten. "Mijn vader riep opeens: Camiel stop maar, ga maar naar de finish", blikt Camiel terug. Hij was even daarvoor al een verkeersregelaar tegengekomen die hem toe had geroepen: "Je hoeveelste rondje is dit?" Maar Camiel was nog helemaal niet moe, zei hij. Bij de finish bleek dat Camiel vier rondjes van 3,5 kilometer over de Vestingwallen had afgelegd in plaats van de geplande één. De Naarder boekte een verrassend goede eindtijd: hij deed er een uur en tien minuten over.

"Ik wist dat hij sportief is, maar dit had ik nou ook niet verwacht. Ik doe het hem niet na", reageert Morrema. Het gezin Metselaar heeft het er sinds zondag maar druk mee. Camiel werd bij de finish geïnterviewd door RTV Noord-Holland en het nieuws van de sportieve prestatie van de zevenjarige werd snel opgepikt door andere media. Dinsdag was Camiel, die in groep 4 van de Rehobothschool zit, al geïnterviewd door het Jeugdjournaal, Hart van Nederland, NaarderNieuws en Kidsweek.

"Ik vind het grappig om mezelf op tv te zien", reageert Camiel op de plotselinge golf van aandacht. "Mijn klasgenoten vinden het ook leuk dat ik nu een klein beetje beroemd ben." Hardlopen wordt toch niet zijn nieuwe hobby. "Ik zit al op pianoles, judo en voetbal. Volgend jaar doe ik weer mee. Tenminste, als het mag van mijn vader."