"Wij zetten onze gezonde spieren in voor zieke kinderen"

NAARDEN - Vijf vriendinnen van NVC Dames 1 hebben een voetbaltoernooi georganiseerd voor het goede doel. Op Hemelvaartsdag nemen twaalf teams het tegen elkaar op tijdens het 'NVC Spieren voor Spierentoernooi'. De opbrengst gaat naar de stichting Spieren voor Spieren.

"Wij zetten op dit toernooi onze gezonde spieren in voor kinderen die niet kunnen sporten", legt Liesan Bobeldijk (21) uit. "We hopen minstens 2.500 euro op te halen. Alles daarboven is mooi meegenomen."

De middenvelder van Dames 1 kwam met teamgenootjes Noreen Ismail (23), Sabrina Pufflijk (22), Dewi Jansen (23) en Regiena Mulder (21) op het idee om een toernooi voor het goede doel te houden. "NVC kende voorheen het NV Charity toernooi. We dachten, we blazen dat nieuw leven in. En dan kiezen we een goed doel waar wij ons in kunnen vinden." Dat werd de stichting Spieren voor Spieren die zich inzet voor kinderen met een spierziekte.

Op het toernooi voetballen teams van 7 personen om de winst. Elk team moet ook schieten met de snelheidsmeter. Het gemiddelde van de teamprestatie telt mee voor de toernooiwinst. "Daarna houden we een loterij en een veiling", vertelt Liesan. Op de veiling kan onder meer geboden worden op een shirt met handtekeningen van de Ajax-selectie, een weekendje cabrio rijden en een weekend in een varend vakantiehuis. "We kunnen altijd nog sponsors gebruiken. Opgeven kan op onze Facebookpagina: NVC Spieren voor Spieren."

De avond eindigt met een BBQ en een dj. Bobeldijk: "Als het een succes wordt, wordt het toernooi een jaarlijks terugkerend evenement. We zetten ons graag in voor kinderen die door hun spierziekte beperkt zijn in wat ze kunnen." Dames 1 presteert ook sportief goed. Zaterdag won het team de KNVB-beker voor de Regio West 1. Ook vorig jaar haalden de dames de beker naar Naarden.