Afbeelding
Foto:

Barbara Koudijs

Naardense sinds 2006
Organistor van de VestingSprint op 31 mei

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik twee leuke banen, ik kan namelijk niet kiezen. Ik doe de marketingcommunicatie bij NU'91, een vakbond voor verpleegkundigen. In mijn andere baan sta ik zelf aan het bed, en dat doe ik al 18 jaar met veel plezier, op de revalidatie-afdeling van Amaris Theodotion."

Wat heb je met roeien?
"Roeibloed zit in de familie. Als klein meisje huppelde ik elk weekend achter mijn vader aan die roeitraining gaf op de Bosbaan. Zelf ben ik begonnen met roeien bij Naarden toen ik 12 was. Mijn echtgenoot en mijn oudste zoon roeien ook, mijn dochter gaat dit jaar beginnen. Mijn vader van 76 coacht veteranenroeiers."

Scullen of boordroeien?
"Absoluut scullen! Ik hou van synchroon roeien, het liefst ook heel hard."

Waarom een VestingSprint?
"Omdat er nog geen wedstrijd zoals de VestingSprint bestaat. De wedstrijd met de handicapverrekening op een sprintbaan is uniek en de prachtige locatie ook."

Welk nieuws uit Naarden volg je?
"Het nieuws rondom het openstellen van de Naardertrekvaart voor de pleziervaart. Het is een belachelijk dure grap, het is voor de natuur niet best, maar ook de rust van omwonenden en ons roeiwater zouden ernstig worden verstoord. Niet doen dus."

Wat zou je doen als je één dag burgemeester van Naarden was?
"Een extra Koningsdag instellen, ik ben dol op dat soort feestjes. De saamhorigheid, de kneuterigheid en het buiten op straat zijn met zijn allen. En ik zou als burgemeester zijnde ook meteen maar even het generaal kinderpardon tekenen."

Waar kunnen we jou 's nachts voor wakker maken?
"Voor mijn moeders overheerlijke draadjesvlees."

Welke poster hing er vroeger boven je bed?
"Prince, The Cure, Doe Maar en Madonna, in die volgorde."